Copil român de 9 ani, senzație în Franța. Florian a impresionat juriul de la "The Voice Kids" cu o piesă dificilă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Katrien Grevendonck)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Katrien Grevendonck)
Florian, un băieţel de numai 9 ani, originar din România, dar care locuieşte în localitatea Nontron (departamentul Dordogne din Aquitania) din Franţa, a impresionat juriul la emisiunea "The Voice Kids" difuzată sâmbătă, 10 septembrie, pe TF1. 

Florian s-a prezentat la concurs îmbrăcat cu o frumoasă cămaşă tradiţional românească. El ales să continue concursul în echipa unui alt tânăr din Périgord (o regiune naturală şi o fostă provincie a Franţei, care corespunde aproximativ cu actualul departament Dordogne), cunoscutul cântăreţ şi chitarist Kendji Girac în vârstă de 26 de ani, informează France bleu, potrivit Rador.

Ajuns pe scenă cu faţa la cele patru scaune întoarse ale juraţilor reveniţi pentru audierile nevăzute din cadrul programului "The Voice Kids" (difuzat pe TF1 în prime time), Florian a interpretat melodia "SOS d'un terrien en détresse".

Aceasta este o piesă muzicală foarte dificilă care a fost compusă şi cântată prima dată de muzicianul Daniel Balavoine, decedat în 1986 la numai 34 de ani în Republica Mali (vestul Africii). Piesa a fost preluată de regretatul cântăreţ Grégory Lemarchal, care a decedat în anul 2007 la numai 24 de ani, după o complicaţie apărută în timp ce aştepta să facă un transplant pulmonar.

În ciuda istoriei sale mai puţin fericite, alegerea acestei melodii a fost foarte inspirată pentru Florian, fapt dovedit de cele două scaune care s-au întors cu faţa spre micuţul nostru conaţional.

A învățat perfect limba franceză în numai doi ani

Sosit în Franţa împreună cu părinţii săi acum doi ani, băiatul şi-a urmat mama, care este medic generalist în Nontron. Performanţa sa este cu atât mai excepţională, cu cât el vorbeşte perfect limba franceză după numai doi ani petrecuţi aici, ceea ce i-a uşurat mult interpretarea melodiei alese pentru concurs. El cântă de la vârsta de patru ani şi a participat la numeroase concursuri de canto, în special în România, unde a câştigat multe concursuri regionale şi naţionale.

Mândru că este român, Florian s-a prezentat pe scenă purtând o ie tradiţională românească, care a fost realizată manual de bunica sa. Un talisman norocos? Se pare că da! În orice caz, doi dintre cei patru juraţi ai concursului au apăsat pe buton pentru a-şi întoarce scaunele, acţiune sinonimă cu calificarea sa în etapa următoare a concursului. Iar pe reţelele de socializare, toţi locuitorii din Périgord l-au apreciat vizibil.

Din cei patru juraţi, Louane şi Patrick Fiori au rămas cu spatele, dar Julien Doré şi mai ales Kendji Girac s-au întors. Florian a ales, evident, echipa lui Kendji şi va continua aventura în compania lui.

Dar atenţie, el a avertizat deja jurnaliştii de la "France Bleu Périgord" cu o zi înainte de spectacol: cântatul este pasiunea lui, dar va deveni medic. Ca şi mama lui care a urmărit din culise interpretarea fiului său vizibil emoţionată, fără să scoată în cuvânt şi cu lacrimile şiroindu-i pe obraji. Era şi firesc, cu aşa un băiat frumos şi talentat. Felicitări Florian şi mult succes în continuare! (www.rotalianul.com - 16 septembrie)/pmirela/rcostea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel