5 moduri inteligente de a te comporta cu oamenii care nu-ți plac
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la ArtHouse Studio: Pexels
Fotografie de la ArtHouse Studio: Pexels
Uneori suntem forțați să avem de-a face cu oameni care nu ne plac sau pe care pur și simplu nu îi suportăm,  mai ales la locul de muncă sau în cercurile noastre de cunoștințe. Tratarea cu înțelepciune a acestei probleme este de o importanță capitală și vă va ajuta să trăiți mai bine. Iată 5 moduri inteligente de a face acest lucru.

Există oameni care nu-ți plac. Poate fi din mai multe motive... pentru că nu împărtășești modul lor de a gândi, pentru că te fac să te simți inconfortabil sau pur și simplu...nu îți plac.

Potrivit unui articol publicat de Salutecobio, există situații în care nu poți scăpa de acei oameni care nu-ți plac. Fie că sunt colegi de clasă, colegi de muncă sau chiar un membru al familiei tale. Sunt momente când trebuie să îi înfrunți chiar dacă nu ai chef.

Ce să faci în aceste cazuri? 

Sunt oameni care preferă să evite interacțiunea cu oameni la care nu le pasă. Dar acest lucru nu este întotdeauna benefic și poate genera conflicte în spațiul în care coexistă ambele tabere.


Există modalități mai inteligente de a trata oamenii care nu-ți plac și iată 5 lucruri de care trebuie să ții cont.

Nu îi privi în ochi


A avea o relație cât mai plăcută cu cei care nu-ți plac nu înseamnă că trebuie să te forțezi. Comunicarea nu trebuie să fie însoțită de toate manierele pe care le-ați folosi cu cineva care vă place, cum ar fi să priviți persoana în ochi. Pur și simplu, încearcă să nu faci multe contacte și atunci când este esențial să vorbești cu el fă-o, dar fără aroganță.

Nu te forța să fii drăguț

Acest lucru te va ”otrăvi” pe tine și dacă nu ești obișnuit să joci teatru s-ar putea să îți eșueze încercarea în defavoarea ta. Ar trebui să știi că cel mai bun mod de a trata cu oamenii care nu-ți plac cu adevărat este să fii natural. Nu exagera cu simpatia ”ca să nu observe”. Ei bine, adevărul este că atunci când simpatia este falsă vezi multe și e și mai rău. Fii specific, nu da mai multe informații decât ai nevoie pentru a transmite și închei dialogul cât mai curând posibil.

Încearcă să fii cât mai politicos posibil


Așa cum tocmai am descris, nu este nevoie să prefaci o dragoste pe care nu o ai pentru oamenii care nu-ți plac. Dar este important să păstrați întotdeauna bunele maniere și educația. Nu răspunde niciodată rău, nu fi agresiv sau sarcastic. A-l trata pe celălalt foarte amabil te va face să reușești să îi ții controlați pe cei care nu te plac.

Încercați să utilizați mijloace alternative de comunicare


În zilele noastre nu este necesar să vorbim față în față cu toată lumea. Dacă trebuie să comunicați cu cineva care nu vă place, utilizați canale alternative.
Email-ul sau WhatsApp sunt instrumente foarte utile, deoarece în limbajul scris este mai ușor să-ți ascunzi dezamăgirea.

Concentrează-te pe tine însuți


Nu-i lăsa pe oameni care nu-ți plac să-ți facă viața dificilă. Mai bine, nu le acorda prea multă atenție.
Dacă vorbești cu colegii tăi pentru a le spune cât de mult nu-ți place acea persoană, dacă te gândești constant cum să te comporți în preajma lor, până la urmă tu ești cel căruia îi pasă.

Concentrează-te pe tine, să mergi mereu înainte și să te dezvolți ca persoană. Pe parcurs, vei întâlni mereu oameni care nu-ți plac. Lăsați-i în pace: vor trebui să-și urmeze propria cale de dezvoltare personală.


Dacă te poți concentra asupra fericirii tale, vei vedea că îți pasă din ce în ce mai puțin de acea persoană pe care o detești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel