
Mersul pe jos este o activitate cu impact redus, ceea ce înseamnă că este blând pentru articulații.
Cercetările indică faptul că poate îmbunătăți indicele de masă corporală, poate reduce riscul de diabet de tip 2 și accident vascular cerebral și poate reduce șansele de deces prematur.
Nu mai trimite mesaje text persoanelor care sunt în apropiere
Ce faci când vrei să vorbești cu cineva care se află aproape de tine, un vecin sau un prieten? Tendința este de a folosi telefonul mobil, însă cea mai bună metodă este să mergi și să comunici cu ei față în față. Înlocuiește fiecare mesaj text, e-mail, apel către persoana din apropiere, cu o vizită în persoană, iar numărul zilnic de pași va crește.
Fă mișcare în timpul emisiunilor TV
Când te uiți la televizor, ridică-te de fiecare dată când are loc o pauză publicitară și plimbă-te până când spectacolul se reia. Cercetările sugerează că statul în picioare și mișcarea, timp de aproximativ trei minute la fiecare jumătate de oră, poate diminua efectele negative asupra sănătății asociate cu șederea prelungită. Acest tip de mișcare, în timpul reclamelor TV, poate într-adevăr crește activitatea fizică și pașii zilnici.
Ia-ți un câine
Cercetările publicate în Scientific Reports în 2019 indică faptul că proprietarii de câini au șanse de patru ori mai mari să respecte recomandările de exerciții fizice decât cei care nu au câini. Mai mult de jumătate dintre proprietarii de câini intervievați au raportat că și-au plimbat animalul de companie timp de cel puțin 150 de minute pe săptămână, într-un ritm de 4 km pe oră. Un studiu anterior, publicat în 2017, a constatat că proprietarii de câini petreceau 22 de minute în plus pe zi plimbându-se și făceau 2.760 de pași suplimentari zilnic.
Dacă afară este frig, proiectați un circuit în interior
S-ar putea să pară ușor ridicol, dar circuitele de interior pot fi eficiente. Pornește muzica sau ascultă un podcast distractiv. Urcatul scărilor este o modalitate incredibilă de a construi rezistența și puterea. Alergarea pe loc sau pe o bandă de alergare, boxul și dansul sunt distractive, îți vor crește ritmul cardiac și te vor ajuta să-ți atingi obiectivele fără să ieși din casă.
Creează o competiție
Creează o competiție cu prietenii, membrii familiei sau colegii și respect-o pentru cel puțin 8 până la 12 săptămâni. La finalul competiției, cine are cel mai mare număr de pași va câștiga. Este o modalitate prietenoasă de a scoate ceva pozitiv din competiție și de a vă sprijini unul pe celălalt, potrivit Time.com.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie, cu Mihai Voropchievici. Negru la Vârsători, săptămână plină de reuşite pentru Capricorni
- Olguța Berbec nu se lasă, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul: "Merg mai departe. Toată lumea cunoaște adevărul"
- Ţara Galilor a impus limită de viteză de 20 km/h în localitate. Şoferii români, metodă prin care evită să îşi piardă carnetul
- Pantofii, căştile şi telefonul Laurei Roşca, DJ Lalla, au fost găsite pe malul mării
- Problemă mare pentru România în 2024 cu prezidenţialele. PNL, PSD, AUR sau USR, cine câştigă
- Raed Arafat, răspuns ironic pentru primarul din Galaţi, Ionuţ Pucheanu. "Cei deranjaţi de Ro-Alert să nu pună telefonul lângă pat, să îl pună afară"
- Vremea în octombrie. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă la ce temperaturi să ne așteptăm în a două lună de toamnă
- Paracetamolul, pe locul 1 la cauze de toxicitate gravă asupra ficatului. Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţi. "Mergeţi imediat la spital, chiar dacă nu există semne de boală"
- Este sau nu momentul pentru investiţii imobiliare? Iancu Guda spune care e "casa pe care ne-o permitem"
- România încă are localități ca acum 100 de ani, în care se pot turna filme precum Moromeții. "La noi e simplu să găsești o lume din trecut și în zilele noastre"