Data publicării:

5 alimente care nu trebuie să vă lipsească în această toamnă

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Care sunt cele cinci alimente pe care este indicat să le aveți în dietă în această toamnă. Sunt bogate în antioxidanți și grăsimi sănătoase.

Toamna este anotimpul plin de parfumul și culoarea fructelor și legumele specifice. O adevărată comoară pentru sănătate, în care putem realiza cele mai interesante combinații pentru a ne aduce aportul de vitamine, minerale și nutrienți, atât de necesare pentru creșterea imunității înainte de a intra în sezonul rece.

5 alimente pentru sănătate

În rândurile care urmează vă prezentăm cele cinci alimente pe care este indicat să le aveți în alimentația dvs pentru a vă bucura de o stare de sănătate bună.

Merele

Deși se găsesc în cea mai mare parte a anului, parcă merele de toamnă sunt mult mai parfumate. Însă, indiferent de care sunt, merele sunt bogate în fibre și vitamine, cu efect antioxidant, inclusiv vitamina C, care ajută și la sintetizarea colagenului, necesar pentru menținerea elasticității pielii și a articulațiilor.

De altfel,merele sunt foarte versatile, putând fi consumate atât crude, ca atare ori în sucuri, în diverse combinații, cât și gătite, în plăcintă sau pur și simplu coapte.

Sfecla roșie

Sfecla roșie este o sursă importantă de acid folic, fibre, vitamina C și antocianine, cel mai puternic dintre antioxidanți.

Sfecla roșie se poate consuma sub formă de salată, după ce coaceți sau fierbeți rădăcina, respectiv sub formă de suc.

Consumul de sfeclă poate ajuta la creșterea imunității, la îmbunătățirea circulației sângelui, dar și la detoxifierea organismului.

Dovleacul

Deși a fost asociat, cel puțin în ultimii ani, cu Halloweenul, dovleacul poate fi consumat și în afara acestei perioade. Dovleacul este o sursă bună de vitamina A și beta-caroten, fibre, dar și alți antioxidanți. Consumul de dovleac poate ajuta la îmbunătățirea sănătății ochilor, ca urmare a conținutului de vitamina A, dar și la menținerea sănătății pielii, precum și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Poate fi consumat în supe, smoothie-uri și plăcintă. La aceasta din urmă, dacă adăugați scorțișoară puteți să scădeți cu ușurință zahărul, astfel că poate fi consumată și de persoanele cu diabet.

Rodia

Rodia, un fruct exotic, dar foarte prezentă și pe piața noastră, iar beneficiile pe care le are aceasta ar trebui să ne convingă și mai mult să o avem în atenție în această toamnă.

Este plină de antioxidanți, vitamine și minerale care ajută la combaterea inflamației și la îmbunătățirea sănătății inimii. 

Nucile și semințele

O sursă importantă de acizi grași Omega 3, benefice pentru sănătatea inimii, dar și a creierului, precum și la menținerea greutății, nucile și semințele se află pe lista alimentelor pe care să le consumați în această perioadă.

De asemenea, nucile și semințele sunt bogate în proteine și fibre, scrie Realitatea Plus.

Citește și: Cum să îți repari părul după vacanța la mare. Olga Barcari, mit demontat: Lucrurile astea influențează căderea sau ruperea firului de păr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel