43 de ani de la primul pas pe Lună
Data publicării:
Autor: Cernamoriț Ana
WhatsApp
nasa
nasa

"Un pas mic pentru om, un pas mare pentru omenire!" Astăzi 20 Iulie se împlinesc 43 de ani de când Neil Armstrong și Edwin Aldrin au pășit pentru prima oară pe Lună, în 1969.

Apollo 11, parte a programului Apollo gestionat de NASA, a fost prima misiune în care omul a pășit pe Luna. Echipajul, format din Neil Aiden Armstrong, comandantul misiunii, Michael Collins, pilotul modulului și Edwin Eugene Aldrin Jr, zis “Buzz”, comandantul modulului lunar, a fost lansat de pe Pământ pe 16 iulie 1969. Patru zile mai târziu, Armstrong și Aldrin au coborat pe suprafața Lunii, în timp ce Collins orbita deasupra lor.

Mii de oameni au asistat la lansarea misiunii Apollo 11 și peste 600 de milioane au urmărit imaginile televizate. După ce astronauții au înfipt steagul american în solul lunar, au avut o discuție telefonică cu președintele Statelor Unite de atunci, Richard Nixon, care a intrat în istorie drept "cea mai importantă convorbire telefonică de la Casa Alba”, după cum a caracterizat-o președintele, informează corectnews.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel