400 de persoane au câștigat la loterie în Filipine. Guvernul cere o anchetă
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Zeyn Afuang)
Sursă foto: Unsplash (Zeyn Afuang)
400 de persoane au câștigat la loteria filipineză, fiind o premieră pentru țara asiatică. 

Un jackpot de loterie de 236 de milioane de pesos (4 milioane de dolari) a fost împărțit între un număr record de peste 400 de câștigători. Situația a stârnit întrebări în Senatul filipinez, în timp ce parlamentarii sceptici cer o anchetă asupra rezultatelor. Extragerea Grand Lotto, administrată de guvern, a stârnit întrebări și neliniști, când fiecare dintre cei 433 de câștigători a revendicat o cotă de 545.000 de pesos (9.200 de dolari) din premiul principal cu numerele câștigătoare 9, 18, 27, 36, 45 și 54 – toate multiplele de nouă.

„Este o nevoie urgentă ca Congresul să protejeze și să asigure integritatea operațiunilor de loto ale PCSO, ținând cont de contribuțiile acestora la ”cassa guvernamentale” și la economie”, a declarat liderul minorității în Camere, Marcelino „Nonoy” Libanan, într-o rezoluție depusă marți în camera inferioară.

„Trebuie, de asemenea, să protejăm speranțele și visele milioanelor de filipinezi care patronează în fiecare zi extragerile la loto.”

Directorul Loteriei spune că nu ar trebui să existe nicio suspiciune

Loteria este condusă de Philippine Charity Sweepstakes Office (PCSO), o agenție guvernamentală din cadrul Biroului Președintelui însărcinată cu strângerea de fonduri pentru programe de sănătate și organizații de caritate, potrivit site-ului său oficial.

„Este o întâmplare firească, să existe cei care pariază pe aceleași numere, astfel mulți vor câștiga dacă acestea sunt extrase”, a declarat directorul general PCSCO, Mel Robles, într-o conferință de presă duminică, a raportat CNN Filipine.

Într-o ședință de informare televizată de marți, Robles a spus că identificarea câștigătorilor în presă a arătat că nu există „nicio bază” pentru nicio suspiciune cu privire la rezultat. „Ar trebui să fie suficient pentru a pune capăt acestei probleme”, a spus el, potrivit CNN Filipine.

Jocurile de noroc sunt populare în Filipine, unde sunt reglementate de stat. În ultimii ani, țara și-a revendicat locul ca cel mai important centru de jocuri de noroc din regiune, cazinourile strălucitoare și firmele de pariuri offshore din Manila concurând cu enclavele chineze Macao și Singapore pentru a viza clasa de mijloc din Asia în creștere.

Ultimul trend: Călătorii la întâmplare către o destinație necunoscută

Unii ar putea spune că însăși călătoria în sine este cea care contează, nu neapărat destinația. Este o atitudine destul de bună, dar chiar și cei mai filozofici călători vor trebui să recunoască că și banii sunt importanți dacă este vorba de o călătorie pe distanțe lungi.

Bilete de tren cu destinația aleatorie din Japonia: o modalitate uimitor de ieftină de a merge undeva

În Japonia, biletele cu destinație misterioasă sunt cel mai nou trend în materie de călătorii. Doritorii pot cumpăra bilete de avion sau de tren spre o destinație surpriză  aleasă aleatoriu de către o loterie la un preț cu aproape 80% mai ieftin decât prețul inițial. Biletele misterioase sunt la mare căutare experții susținând că acest lucru se datorează și faptului că de multe ori, cei care optează pentru o vacanță nu știu exact și unde ar dori să o petreacă. 

Această invenție a japonezilor at putea revoluționa și revitaliza sectorul turistic mai ales după perioada grea cauzată de pandemia Covid19. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel