400 de oameni din toată lumea au murit încercând să își facă selfie-ul perfect. Atenție la aceste pericole
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
400 de oameni din toată lumea au murit încercând să își facă selfie-ul perfect. Atenție la aceste pericole  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
400 de oameni din toată lumea au murit încercând să își facă selfie-ul perfect. Atenție la aceste pericole / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
În ultimii 10 ani, peste 400 de oameni au murit în întreaga lume încercând să-și facă selfie-ul perfect.

Selfie-urile şi alte imagini realizate special pentru a ţine conturile de social media active fac tot mai multe victime. Cadrul perfect înseamnă de multe ori expunerea la pericol. Sunt tineri care urcă pe vagoane de tren ori se filmează în timp ce conduc cu viteze amețitoare. Se întâmplă ca se poate termina cu o tragedie.

În ultimii 10 ani, aproape 400 de oameni din toată lumea au murit încercând să își facă selfie-ul perfect. Fie că s-au electrocutat, au făcut accident sau au fost atacați de animale sălbatice, cu toții au avut un singur gând: faima pe internet.

Un incident recent a avut loc în Statele Unite: s-a produs un accident pe un lac înghețat, mașina se scufunda, însă șoferița, ca prin minune a ieșit din automobil. În mod normal, ce ai face? Ai suna la numărul de urgență și ai striga după ajutor, nu? Femeia, însă, a făcut selfie-uri, scrie Publika.

O femeie își făcea selfie în timp ce mașina sa se scufundă în apele înghețate, în loc să fugă

Goana după selfie-uri a dus de multe ori la tragedii, dar unii oameni se pare că nu știu să învețe din greșelile altora. Este exemplul unei şoferiţe din Canada. Aceasta a ajuns cu mașina într-un râu înghețat și a început să-și facă poze în timp ce autoturismul se scufunda, în loc să fugă de acolo cât mai repede, scrie Daily Mail. Noroc cu trecătorii, care au reacționat imediat și s-au dus să o salveze. Oamenii au târât un caiac pentru a o salva de pe acoperișul mașinii care se scufunda în apă.

Femeia stătea pe capota mașinii sale galbene, în timp ce autoturismul se scufunda sub gheața râului Rideau, în suburbia Manotick, duminică după-amiază. Ea a fost fotografiată făcându-și selfie-uri în timp ce vehiculul s-a scufundat aproape în totalitate. Doar acoperișul mașinii se mai vedea în momentul în care a fost salvată. În videoclipurile postate pe rețelele de socializare, două persoane sunt văzute transportând un caiac albastru spre locul accidentului. Femeia urcă pe caiac și este scoasă în siguranță cu ajutorul unei frânghii legată de acesta. 

"Oh, bine. Cred că voi merge." spune ea mai târziu, când era deja la mal (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel