400.000 de bilete disponibile săptămână următoare pentru Jocurile Olimpice de la Paris în 2024
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Reuters: 7,2 milioane de bilete deja vândute pentru Jocurile Olimpice 2024.

Organizatorii au anunțat miercuri că aproximativ 400.000 de bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor fi disponibile pentru achiziționare la sfârșitul acestei luni.

Federațiile sportive estimează 13 medalii la JO 2024, însă Covaliu (COSR) este mai rezervat https://www.dcnews.ro/federatiile-sportive-estimeaza-13-medalii-la-jo-2024-insa-covaliu-cosr-este-mai-rezervat_939032.html

Parisul din 2024 își propune să vândă 10 milioane de bilete pentru Jocurile de vară ce vor avea loc între 26 iulie și 11 august și a reușit deja să vândă 7,2 milioane, conform declarațiilor șefului operațional, Michael Aloisio.

"Aș indrăzni să spun că niciun alt comitet de organizare nu a reușit să vândă atât de multe bilete atât de rapid," a declarat Aloisio jurnaliștilor.

Parisul din 2024 a fost criticat pentru prețurile unor bilete, dar a menționat miercuri că aproximativ o treime din biletele nou puse în vânzare vor fi disponibile la prețuri "sub 50 de euro" pentru toate disciplinele, cu excepția surf-ului.

Franța vrea să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă din 2030 https://www.dcnews.ro/franta-vrea-sa-gazduiasca-jocurile-olimpice-de-iarna-din-2030_937237.html

Aproximativ 30.000 de bilete disponibile la data de 30 noiembrie vor fi pentru sesiunile de atletism, iar alte 24.000 pentru tenis.

Biletele pentru ceremonia de deschidere - un lung parad al barjelor pe râul Sena - vor avea prețuri între 90 și 2.700 de euro.

Organizatorii urmăresc, de asemenea, să vândă 2,8 milioane de bilete pentru Jocurile Paralimpice și au afirmat că vor furniza detalii despre progres la sfârșitul anului.

"Suntem mulțumiți de modul în care s-a inițiat totul", a spus Aloisio. "Avem nevoie de timp pentru ca oamenii să afle cine sunt sportivii și să se implice în atmosfera evenimentului."

Excluderea Rusiei de la Jocurile Olimpice, doar o ”discriminare etnică”, acuză Putin https://www.dcnews.ro/excluderea-rusiei-de-la-jocurile-olimpice-doar-o-discriminare-etnica-acuza-putin_934840.html

Ce alte țări se află în cursa pentru JO 2030

Franța, cea care organizează și JO de vară din 2024, iau în calcul o candidatură pentru ediția de iarnă a Jocurilor Olimpice din 2030. Astfel, regiunile Auvergne-Rhone-Alpes şi Provence-Alpes-Cote d'Azur (sud-est), care cuprind partea franceză a masivului montan al Alpilor, comitele olimpice şi paralimpice sportive franceze, împreună cu statul, ”au avut consultări în vederea acestei candidaturi”, se arată într-un comunicat al Comitetului Olimpic Francez, scrie Eurosport.

La rândul său, Suedia, candidată fără succes contra duplexului Milano-Cortina d'Ampezzo pentru organizarea JO de iarnă din 2026, a intrat în luna iunie în a doua fază a procesului de candidatură pentru JO din 2030. De asemenea, Salt Lake City, deja gazdă a Olimpiadei din 2002, şi-a exprimat interesul pentru ediţia din 2030.

CIO trebuia inițial să desemneze oraşul gazdă al JO din 2030 anul acesta, dar a decis să amâne decizia din cauza numărului redus de candidaturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel