Data publicării:

4 iunie, Ziua Tratatului de la Trianon. Titus Corlăţean, mesaj FERM pentru Klaus Iohannis după decizia deputaţilor

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Titus Corlăţean - preşedinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la CEDO
Titus Corlăţean - preşedinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegerea judecătorilor la CEDO
Senatorul PSD Titus Corlăţean i-a transmis un mesaj ferm preşedintelui Klaus Iohannis după ce Camera Deputaţilor a respins cererea de reexaminare a legii pentru declararea zilei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon. 

"Salut votul larg majoritar al Camerei Deputaților, camera decizională a Parlamentului, care astăzi a respins cererea de reexaminare formulată de președintele Klaus Werner Iohannis a legii pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon.

Legea a fost adoptată anterior de Parlamentul României, la data de 13 mai 2020, cu o largă majoritate. Au votat în favoarea legii deputații PSD, PRO România, PMP, Minorități naționale și alți deputați cu titlu individual (175 de voturi pentru). S-au abținut deputații PNL și USR (85 abțineri) și au votat împotrivă deputații UDMR (23 de voturi împotrivă).", a transmis senatorul Titus Corlăţean pe Facebook. 

Cerere FERMĂ pentru preşedintele Iohannis

"Ca inițiator al legii care marchează oficial data recunoașterii internaționale, în 1920, printr-un tratat de pace, a Unirii Transilvaniei cu România, le mulțumesc celor care au votat astăzi în semn de respect pentru sacrificiul și pentru faptele de glorie ale înaintașilor noștri, care au pus mai presus de orice altceva interesele naționale românești și care au făcut posibil actul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 și respectiv încheierea Tratatului de Pace de la Trianon.

Solicit președintelui României să dea dovadă în final de demnitate națională și să promulge neîntârziat această lege, care reprezintă o simbolistică esențială pentru identitatea românească și pentru Statul Român.", a mai scris senatorul PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel