4 din 10 români nu cred că internetul va mai fi important pentru ei în 2030
Un nou sondaj Eurostat arată că 4 din 10 români sunt de părere că internetul nu va mai fi important pentru ei în 2030.
Cei mai mulţi europei cred că securitatea cibernetică mai puternică şi o conectivitate mai avansată va face uzul zilnic al tehnologiei mai uşor. Două treimi dintre cetăţenii europeni cer o îmbunătăţire a educaţiei digitale. Tot două treimi dintre europeni consideră că tehnologiile digitale vor juca un rol important în ceea ce priveşte lupta contra schimbărilor climatice.
Şi, în final, peste 80% dintre europeni cred că statele membre ar trebui să colaboreze mai mult, pentru a deschide şi mai mult accesul la tehnologiile digitale, precum şi pentru a impulsiona inovarea.
Când vine vorba despre transformarea digitală, doar jumătate dintre europeni consideră că drepturile şi principiile digitale sunt respectate în Europa. Doar o treime dintre cetăţenii europeni consideră, însă, că mai este de muncă, iar mai puţin de jumătate dintre europeni consideră că implementarea drepturilor digitale din ţara lor este satisfăcătoare.
Cetăţenii europeni sunt, în principal, îngrijoraţi cu privire la asigurarea unui mediu digital sigur pentru copii şi tineri, arată datele Eurostat.
Patru din cinci europeni (79%) consideră că tehnologiile digitale vor juca un rol important în vieţile lor în 2030. Unul din cinci europeni consideră că acestea nu vor mai fi importante.
În România, datele sunt însă un pic diferite. Conform studiului realizat în februarie 2023, 40% dintre români considerau că tehnologiile digitale nu vor mai fi importante pentru ei în 2030. Doar 15% dintre românii chestionaţi considerau în februarie că tehnologiile digitale vor fi foarte importante în 2030 pentru ei, în timp ce 44% considerau că acestea vor fi importante.
Unul din trei europeni, arată Eurostat, consideră că Uniunea Europeană nu protejează drepturile europenilor în mediul digital, iar 57% dintre aceştia consideră că drepturile care se aplică în mediul offline ar trebui să fie respectate şi în mediul online.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News