Ordinea mondială, la un pas de a se schimba
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

 Atenția lumii este îndreptată în aceste zile spre China, unde va avea loc  Plenara  Partidului Comunist Chinez. Se anunţă a fi luate măsuri radicale, poate cele mai drastice din ultimii 35 de ani, iar marile puteri privesc cu interes la această întâlnire de vârf a liderilor chinezi.

Partidul Comunist Chinez vrea să se orienteze spre consum, pentru a pune creşterea pe o bază mai stabilă pe termen lung, iar preşedintele Xi Jinping a promis populaţiei reforme într-o gamă variată de domenii: urbanizare, industrie, finanţe, reforma proprietăţilor şi totodată modificări aduse în sistemul de taxe şi impozite.

 Analiştii susţin că la plenara PCC se vor atinge şi subiecte mai delicate precum: supracapacitatea şi poluarea mediului.

 „Dacă China va îmbrăţişa reforme semnificative, asta va însemna o ajustare economică reală“, spune Patrick Chovanes, directorul general şi strategul şef al Silvercrest Asset Management.

 „Explozia mărfurilor la care am asistat în ultimii ani a fost determinată parţial de creşterea reală, dar în mare parte de cererea extrem de umflată de sistemul de creditare din China. Fie că China va avea o aterizare dură sau una uşoară, explozia actuală a investiţiilor se va domoli semnificativ“, spune acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel