Data publicării:

Cum poate ajunge Băsescu premier. Chirieac: Antonescu, cel mai bine plasat dintre candidați

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Președintele PNL, Crin Antonescu,  a declarat într-o emisiune TV că Traian Băsescu ar putea ocupa funcţia de premier după expirarea mandatului, dar numai într-un anumit caz.  Analistul Bogdan Chirieac a declarat că PSD ar trebui să nu mai dorească ruperea de PNL.

Crin Antonescu spune că Traian Băsescu ar putea ajunge premier în cazul în care partidul său are majoritate în parlament.

Crin Antonescu şi candidatul USL pentru alegerile prezidenţiale 2014, nu exclude posibilitatea ca Traian Băsescu să fie ales în funcţia de premier, în cazul în care el va ajunge preşedinte. Liberalul a precizat însă că acest scenariu este posibil doar dacă partidul lui Băsescu va câştiga alegerile.

 "Situaţia în care ar putea fi desemnat şi ar fi desemnat Băsescu prim-ministru de către mine preşedinte, e aceea în care o majoritate a Parlamentului ar susţine persoana respectivă ca premier. Guvernul este expresia voinței politice a Parlamentului, nu a președintelui. E o realitate politică, dar e improbabilă. Domnul Băsescu a distrus destul ca preşedinte, n-are niciun rost să fie premier şi nici n-o să fie", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, în timpul unei emisiuni la Realitatea TV.

Crin Antonescu, candidatul de succes al USL, spune Bogdan Chirieac

Analistul Bogdan Chirieac spune că președintele PNL, Crin Antonescu, este cel mai bine plasat dintre candidații care vor fi de partea dreaptă și în această situație, domnul Antonescu ar putea colabora chiar cu domnul Traian Băsescu, oferindu-i în schimb funcția de prim-ministru.  Ca urmare, PSD ar trebui să nu mai dorească ruperea de PNL, iar domnul Crin Antonescu ar fi candidatul de succes al USL, fiindcă dacă USL nu se rupe, domnul Crin Antonescu nu ar avea niciun fel de problemă la alegerile prezidențiale de anul viitor, asta în ciuda situației economice dificile pe care o vom traversa".

Bogdan Chirieac a continuat, afirmând că:  "Sunt trei jucători mari pe eșichierul politic în România: domnul Băsescu, domnul Ponta și domnul Antonescu. Candidat la alegerile prezidențiale este domnul Antonescu. Dânsul se află într-o coaliție cu domnul Ponta. Ce a spus domnul Antonescu. Dacă se întâmplă ceva, nu știu, un meteorit, un cutremur, o criză economică, o criză de orgolii a PSD-ului și se rupe alianța, mă îndrept către Traian Băsescu", a declarat Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel