Rusescu părăsește Steaua pentru Sevilla. Vezi salariul
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Steaua a pierdut unul dintre cei mai valoroși jucători, a cărui contribuție a fost decisivă în câștigarea campionatului. Raul Rusescu, golgeterul Ligii 1 a fost vîndut pe 2,5 milioane de euro Sevillei şi va avea un salariu anual de 500.000 de euro. Joi seara, Sevilla a anunţat oficial transferul pe cinci sezoane, cu o clauză de reziliere de 40 de milioane de euro, scrie GSP.

Preşedintele clubului din Andaluzia, Jose Maria del Nido, a venit la Bucureşti şi a negociat cu Mihai Stoica pentru golgeterul Ligii 1. După trei ore de discuţii, MM a putut obţine de la spaniol doar 2,5 milioane de euro, deşi preţul cerut iniţial a fost de minimum 3 milioane de euro. Apoi, managerul a sunat la Jilava pentru a cere acordul lui Gigi Becali şi o oră mai tîrziu Rusescu a fost chemat şi el la tratative.

Rusescu urmează să primească 500.000 de euro pe sezon în următorii trei ani, faţă de 120.000 de euro, cît avea la Steaua. Raul va pleca  în Spania pentru a susţine examenul medical. Dacă totul va decurge normal, se vor parafa şi actele.

În urmă cu doi ani, Raul Rusescu a ajuns în Ghencea după ce Gigi Becali a plătit 100.000 de euro către Dumitru Bucşaru, cel care o finanţa pe Unirea Urziceni. La vremea aceea, formaţia ialomiţeană scăpase de toţi fotbaliştii importanţi şi era în pragul desfiinţării. După ce a semnat cu Steaua, Rusescu n-a fost anunţat ca un mare transfer. Ba chiar, după numai trei luni, a intrat în gura lui Gigi Becali: "M-am luat după MM Stoica şi după Sorin Cîrţu şi l-am luat. Acum ce să fac eu cu Rusescu? Din iarnă, gata! Afară!".

„Pe Rusescu ăsta nici nu ştiu de ce am dat banii. E un bezmetic. Să aducă banii orice echipă şi îl dau cu discount. Să vină banii şi pleacă imediat!“, mai declara Becali.

Refuzat de Astra

În vara lui 2011, înainte de a ajunge la Steaua, Rusescu a fost propus de Bucşaru şi lui Ioan Niculae, patronul de la Astra, însă acesta n-a fost interesat. "Am fost prost, puteam să-l iau, dar mi s-a părut prea scump. Cine ştia că va ajunge atît de bun?", a spus Niculae.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel