Victor Ponta pregătește un nou impozit. Vezi cui îi este adresat
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Ionel Blănculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, a declarat, vineri seara, la   Gândul live, că Executivul este pe punctul de a emite o OUG pentru impozitarea anumitor venituri. Este vorba de impozitarea cu 85% a salariilor compensatorii primite de cei care au lucrat în companii de stat.

“Eu am înţeles de la primul-ministru că acest sistem de aşa-zis aranjamente compensatorii, să nu le zic salarii compensatorii, pentru că au fost create chiar de persoanele respective, vor fi impozitate cu 85%, ceea ce înseamnă că acele aranjamente nu îşi ating scopul”, a spus Blănculescu.

“Până la urmă trebuie penalizat un comportament destul de mizer. Acei manageri şi-au securizat postul de la stat încât creează invidie şi celor de la privat, care poate au cifră de afaceri de miliarde pe an, dar nu se bucură de o astfel de ieşire în caz de urgenţă şi cred că ar trebui să vedem goliciunea, nemernicia şi mizeria spiritului uman pentru unele persoane care se învârt şi se situează în zona politicului, pentru că fără politic nu ai acces în aceste zone, şi să vedem că de fapt o parte dintre noi poartă această amprentă a mizeriei umane. A-ţi stabili salarii de 17.000 - 20.000 de euro cu bonusuri de câte 10, 12 ori cu ieşiri de câte 500.000 de euro în condiţiile în care un profesor, doctor, inginer câştigă 1.500 lei mi se pare că eşti decăzut într-atât de mult încât nici nu merită să mai discutăm despre astfel de cazuri pe scena publică”, a mai  declarat Blănculescu.

În urmă cu câteva zile Victor Ponta declara că în cazul salariilor compensatorii nu are ce să facă, deoarece s-au stabilit pe baza unui contract. În cazul refuzului de a le plăti, beneficiarii acestor salarii pot merge în instanță și vor câștiga de la prima înfățișare. Întrebat ce este de făcut, Ponta a mai spus că singura modalitate de a stopa aceste salarii  este emiterea unei OUG prin care să se impoziteze suplimentar aceste sume, așa cum s-a procedat și cu samsarii imobiliari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel