Data publicării:

Vosganian: FMI și Comisia Europeană mi-au zis că Oltchim trebuie lichidat

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Arhiva
WhatsApp
Oltchim2
Oltchim2

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, invitat la emisiunea Perspectiva de la Realitatea Tv, a declarat că FMI și Comisia Europeană vor să lichideze Oltchim. Despre administratorul judiciar, Gheorghe Piperea, Vosganian a mai spus că acesta va fi înlocuit dacă nu-și va îndeplini obiectivele propuse.

"FMI și Comisia Europeană mi-au zis că-mi pierd vremea și că Oltchim trebuie lichidat. FMI este instituția riscului minim, o instituție care privește lucrurile de la Washington si, intr-adevar, de la Washinton așa se vede, că Oltchim trebuie închis", a spus Varujan Vosganian la Realitatea TV.

"Pe orice hartă economică a Europei, Oltchim exista. Oltchim este tehnologic vorbind intre primele 5 companii din zona sa in Europa.Oltchim a avut o neperformanță manageriala care l-a  înglodat în datorii. Dacă Oltchim, de mâine nu ar mai avea datoriile astea și băncile ar continua să-l finanteze, Oltchim și-ar reveni. Oltchim are piață, mai ales în Răsăritul său", a spus ministrul Economiei.

"Despre administratorii judiciari vom vorbi daca la scadenta vedem ca nu si au indeplinit obiectivele. Primul punct in plan este ca administratorii judiciari sa propuna un plan si creditorii sa-l accepte", a spus Varujan Vosganian.

Potrivit ministrului, soluţii pentru salvarea combinatului ar fi mai multe, însă fără sprijinul creditorilor, nimic nu va fi posibil.

 "O varianta pentru Oltchim este asa, sa identificam partea buna in Oltchim, care este apropoe cat cealalta. Și asta ca sa lăsăm datoriile la Oltchimul vechi. Oltchimul nou va fi proprietatea creditorilor în care statul este iar majoritar, Oltchimul nou se vinde și creditorii se îndestulează cu banii, numai în aceasta formulă Oltchimul nu mai are niciun fel de datorie și el devine atrăgător, e adevărat creditorii trebuie să știe că nu-și vor recupera toti banii", a explicat ministrul Economiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel