Sondaj Avangarde: Pompierii, Armata și Biserica, în încrederea românilor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
pompieri
pompieri

Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat în perioada 21 - 28 aprilie, Pompierii, Armata şi Biserica sunt primele trei instituţii în care românii au încredere, pe locurile următoare situându-se şcoala, mass-media şi sistemul sanitar.

Potrivit barometrului, 86% dintre persoanele intervievate au încredere în pompieri, 80% în Armată, 74% în Biserică, 66% în şcoală, 52% în mass-media şi 51% în sistemul sanitar.

Față de ultimele sondaje, Biserica a căștigat din procentele pierdute, poate și din cauza faptului că sondajul Avangarde a fost realizat în preajma Sărbătorilor Pascale.

 De asemenea, câte 43% dintre persoanele intervievate au precizat că au încredere în judecătorie şi DNA, 42% în SRI, 40% în parchet, 26% au spus că au încredere în Guvern, 24% în Parlament, 22% în Preşedinţie şi 17% în partidele politice.

 La întrebarea deschisă referitoare la principalele trei probleme cu care se confruntă zilnic, 31% dintre respondenţi au menţionat problemele legate de venituri, 18% - probleme de sănătate, 12% - lipsa locurilor de muncă, 5% - probleme legate de locuinţă, câte 4% au spus că se confruntă zilnic cu probleme de familie sau cu corupţia, 2% au indicat drumurile proaste, 9% - altele, iar 15% nu pot aprecia.

 Cercetarea a fost realizată în perioada 21 - 28 aprilie 2013, pe un eşantion probabilist, stratificat de o mie de persoane adulte de 18 ani şi peste. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare maximă tolerată de plus/ minus 3,1%, pentru un interval de încredere de 95%. Validarea s-a făcut pe baza datelor INS 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel