Data publicării:

PDL are nevoie de un prezidențiabil necruțător cu Antonescu, spune Preda

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Cristian Preda scrie pe blog că PDL are nevoie urgentă de un candidat la prezidențialele din 2014 care sa fie "necruțător" cu candidatul USL Crin Antonescu, iar orice vorbă bună pentru acesta sau liberali venită de la PDL subminează de fapt relansarea partidului.

"Orice vorbă bună despre PNL venită dinspre PDL e o subminare a șanselor de relansare a principalului partid de opoziție. Nu doar pentru că PNL și PDL își dispută electoratul de centru-dreapta, dar și pentru că peneliștii au un candidat la prezidențiale care are șanse mari doar fiindcă e deocamdată singurul care-și asumă competiția", spune Preda, într-un comentariu postat pe blogul sau.

"Lipsa de curaj sau de imaginație are un cost foarte mare la urne. PDL are nevoie urgentă de un candidat la prezidențiale care să fie necruțător cu Antonescu, nu curtenitor și amabil", afirmă eurodeputatul democrat-liberal.

 "În competiția cu Antonescu, poți câstiga simpatie, în rândul publicului larg, mai degraba cautând sprijin între simpatizantii centristi si printre pesedistii nemultumiti ca trebuie sa sustina un penelist arogant decât întretinând reveria unei refaceri a Aliantei DA. Centrul e, de fapt, cel care va decide competiția de la anul, nu minoritatea care se auto-identifică la dreapta. Daca PSD va avea un candidat, lucrurile vor arăta, desigur, altfel. Deocamdată, însa, ar trebui sa ne confruntam cu Antonescu, nu să-i întreținem narcisismul!", mai spune Cristian Preda.

Declarația lui Preda vine după ce noul purtător de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu,  a dat marți seară, la Realitatea TV, un semnal că există posibilitatea ca democrat-liberalii să-l susțină pe Crin Antonescu în alegerile prezidențiale. Ea a admis că PDL nu are, cel puțin pentru moment, pe nimeni care să fie pregătit pentru a intra în cursa pentru Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel