30 noiembrie, Sf. Andrei, dezlegare la pește. Rețetă simplă și gustoasă de-ți rămân invitații mască
Marți, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, este dezlegare la pește în Postul Crăciunului.
Ce spuneți de o rețetă de file de pește cu legume la cuptor? Pilotul Cezar Osiceanu vă explică, pas cu pas, cum se face.
File de pește cu legume la cuptor a la Cezar Osiceanu
”File de pește cu legume la cuptor a la Cezar Osiceanu:
3-4 bucăți serioase de file de pește crap, novac, șalău etc
1 ceapă albă și 1 roșie tăiate rondele
2 morcovi groși și arțăgoși tăiați fâșii subțiri pe lung
1 dovlecel de primăvara tăiat cuburi
3-4 roșii decojite și în suc propriu
1 pahar de vin alb
3-4 căței de usturoi tăiați feliuțe subțiri
1 lămâie stoarsă bine și fără sâmburi
câțiva ardei iuți murați
verdeață proaspăta și mirodenii: cimbru, piper, boia.
Călim ceapa. Călim morcovii și, spre sfârșit, punem și feliuțele de usturoi să se călească și ele ușor. Punem fileul de pește la cuptor și, după 15 minute, îi prezentăm pe partenerii de stat în tavă: morcovii și ceapa călite, roșiile decojite, dovleceii cuburi și feliuțele de usturoi, bașca mirodeniile de rigoare. Vor sta împreuna încă vreo 15 minute la foc mediu. Scoatem tava, așezăm deasupra ardeii iuți și verdeața și spunem formulă magică: Hocus pocus preparatus până în duminică Paștilor așteptatus!”, este rețeta lui Cezar Osiceanu.
Și dacă nu țineți post, avem o rețetă cu ciuperci și pulpe de pui
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă delicioasă: ciuperci cu pulpe de pui.
Ingrediente:
Ciuperci cu pălărie de domnie mare și bogată
2 legături de ceapă verde și 2 de usturoi verde tăiate rondele
1 căpățână de usturoi
Pulpe de pui dezosate și fără piele pe care le facem rapid la cuptor
Cașcaval afumat tăiat felii
Brânză de burduf feliată
Cartofi albi și dulci pentru fiert, tăiați în două
Mirodenii: cimbru, piper negru, boia dulce
Vin alb și parfumat ca o boare de flori de primăvară.
Călim ușor pălăriile de ciuperci. Călim ușor ceapa și usturoiul verde, aruncând printre ele și cățeii de usturoi. Așezăm în vasul de Jena jumătățile de cartofi. Peste ele punem aleatoriu feliile de cașcaval afumat și cele de brânză de burduf ținând cont că primele, după încălzirea la cuptor, se vor topi mai lent, iar celelalte mai repede. Aromele lor se vor împleti ușor într-un duet grațios și cald cu ocazia încălzirii de dinaintea servirii.
Așezăm cu grijă, deasupra fiecărei jumătăți de cartof, peste care se lăfăie câte o felie fie de cașcaval, fie de brânza de burduf, câte o pulpă de pui proaspăt scoasă din cuptor și le fixăm pe rând cu câte o scobitoare de lemn. Pe capătul rămas liber așezăm pălăriile ciupercilor. Presărăm, printre pălăriile ciupercilor, ceapa și usturoiul călite deja și turnăm ușor vinul alb și parfumat. Peste punem mirodeniile ce vor produce și un gust, și un miros deosebit. După ce se răcesc, le punem la frigider bine acoperite. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News