30 de poliţişti de la Secţiile 1 şi 3 din Bucureşti, trimiși în judecată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
politist
politist

30 de poliţişti de la Secţiile 1 şi 3 din Bucureşti au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de le lângă Tribunalul București,  aceştia fiind acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractorului, complicitate la prostituţie, complicitate la proxenetism, lipsire de libertate în mod ilegal sau tortură.

Dintre cei 30 de poliţişti, 28 au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv şi alţi doi în stare de libertate.

Potrivit procurorilor, agenţii de poliţie operau în echipaje de doi sau trei şi selectau în trafic anumite autoturisme, din categoria superioară sau de lux, pe care le controlau. În cazul în care constatau anumite deficienţe îi solicitau şoferului bani sau alte foloase materiale pentru a nu-l sancţiona.

După primirea sau la sfârşitul turei, agenţii împărţeau banii între ei - sume cuprinse între 50 şi 600 de lei.  De asemenea, agenţii de poliţie se deplasau periodic în zonele din raza lor de competenţă teritorială unde se desfăşurau activităţi de prostituţie şi proxenetism.

Din actele dosarului, rezultă că unii dintre ei îi cunoşteau de mult timp pe proxeneţi, de la care pretindeau periodic sume de bani - o adevărat "taxă de protecţi" - pentru a nu aplica sancţiuni.

Unii dintre agenţi surprindeau persoane de sex feminin care practicau prostituţia şi le cereau bani, iar dacă fetele refuzau, atunci poliţiştii foloseau mijloace violente de natură să intimideze persoanele vizate şi să le asigure în continuare controlul asupra activităţilor de prostituţie şi proxenetism, precum şi veniturile aferente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel