30 de ani de la cel mai important mesaj al Regelui Mihai I
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 16 dec 2019, 17:50
WhatsApp
Regele Mihai
Regele Mihai
Au trecut 30 de ani de la cel mai important mesaj transmis de Regele Mihai I, românilor. Iată mesajul transmis de Rege în decembrie 1989.

"Mesajul adresat românilor de Regele Mihai I de Crăciun 1989 este puțin cunoscut de societatea românească și mai ales de tânăra generație. El a fost transmis de Radio Europa Liberă în noaptea de Anul Nou, pe 31 decembrie 1989.

După 30 de ani de când a fost rostit, el rămâne – probabil – cel mai important mesaj adresat din exil românilor de către Regele Mihai I", se arată într-o postare a Familiei Regale a României, pe pagina de Instagram. 

Iată mesajul Regelui Mihai I din decembrie 1989

"Sunt cu gândul și cu sufletul alături de voi. Sunt ca și voi îngrijorat când aflu cruzimea cu care reacționează cei de la putere atunci când cereți doar drepturile cele mai elementare și totuși, totodată, am și aveți mari speranțe, fiindcă luați cuvântul manifestând, fiindcă nu vă mai temeți, fiindcă prin însuși sălbăticia represiunii înțelegeți și înțelegem cu toții că le e frică de voi celor de la putere. Manifestați pașnic cu lozinci, care să le spună care vă sunt năzuințele. Armele nu pot zdrobi sufletele, nu pot nimici idealurile. Nu îi provocați. Fiți pașnici, dar demni. Cu Dumnezeu înainte!", a fost mesajul Regelui Mihai I, transmis pe 18 decembrie 1989 în cadrul emisiunii Actualitatea românească la Radio Europa Liberă.

 
 
 
View this post on Instagram

Mesajul adresat românilor de Regele Mihai I de Crăciun 1989 este puțin cunoscut de societatea românească și mai ales de tânăra generație. El a fost transmis de Radio Europa Liberă în noaptea de Anul Nou, pe 31 decembrie 1989. După 30 de ani de când a fost rostit, el rămâne – probabil – cel mai important mesaj adresat din exil românilor de către Regele Mihai I.

A post shared by Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei) onDec 16, 2019 at 6:35am PST

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?