3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Astăzi, 3 decembrie, se marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Aceasta a fost proclamată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în 1992, prin rezoluţia 47/3.

La 3 decembrie, Organizația Națiunilor Unite și agențiile de specialitate ale acesteia marchează, în fiecare an, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi („International Day of People with Disability”) cu scopul promovării programelor care au ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru categoriile sociale defavorizate reprezentate de persoanele cu dizabilitate/handicap.

Această zi a fost proclamată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în 1992, prin rezoluţia 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilităţi (1983-1992).

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste un miliard de oameni sau 15% din populaţia lumii suferă de cel puțin o dizabilitate, 80% dintre aceştia provenind din ţările în curs de dezvoltare, iar 50% neavând acces la sistemul de îngrijire medicală. Mai mult de 100 de milioane de persoane cu dizabilităţi sunt copii, iar aceștia sunt de 4 ori mai expuși riscului de agresiune fizică/violenţă, informează Libertatea Cuvântului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel