3,7 milioane de lei au fost strânși la cel mai mare CONCERT CARITABIL organizat vreodată in România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels picjumbo.com
Foto Ilustrativ/Pexels picjumbo.com
O sumă impresionantă a fost strânsă sâmbătă seară pentru victimele războiului din Ucraina, la cel mai mare concert caritabil organizat vreodată în România.

"We Are One!" s-a numit concertul organizat sâmbătă de către ProTV. Organizatorii au anunțat că toți banii - colectați din bilete și donații - vor ajunge la Crucea Roșie Română. 35 de mii de oameni au înfruntat frigul și au creat un munte de solidaritate. I-au ascultat pe cei 35 de artiști români și străini care au urcat pe scenă, la Arena Națională, potrivit stirileprotv.ro.

Cel mai așteptat artist a fost DJ-ul olandez Armin Vun Buren, care și-a început show-ul cu un mesaj puternic pentru poporul greu încercat al Ucrainei:

„Poate nu astăzi, poate nu mâine, dar într-o zi ne vom întoarce victorioși pe pământurile noastre. Suntem vecini, nu suntem separați de granițe, ci legați de o forță invizibilă. O lumină care strălucește în inima fiecăruia dintre noi. Suntem un singur popor, cu o singură inimă, cu un singur scop, cu un singur țel și acesta este să ne ridicăm din nou.”

Și artista ucraineană Jamala, laureata concursului Eurovision din 2016, a cântat pentru poporul ei. Tânăra şi cei doi copii ai săi s-au refugiat în ţara noastră din calea războiului.

35 de artiști români și internaționali au răspuns pozitiv invitației de a cânta pentru Ucraina

Printre ei, Irina Rimes, Andra, Vama și Inna.

Irina Rimes: „Dacă există ceva mai prețios în lume, acest lucru este pacea, și astăzi n-o avem, iar muzica este cea care trebuie să aducă pace, pentru că muzica este cea care trebuie să transmită iubire”, potrivit sursei ProTv. 

Pe scenă a urcat și britanicul Tom Odell. Piesa lui, “Another Love”, a devenit imnul celor care cer în stradă, zilele acestea, încetarea războiului din Ucraina. Cu o zi în urmă, artistul a susţinut un mini concert pentru refugiați şi în Gara de Nord.

Mesaje de susținere adresate poporului ucrainean au venit și din partea oamenilor, nu numai a artiștilor.

„Să reziste pentru că istoria le va da dreptate.”

„Ne-am unit toți pentru o cauză comună.”

„Să lupte în continuare, noi suntem alături de ei. Sunt sigur că următoarea perioadă va fi bună pentru toți”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel