26 de copii, morți în urma a două naufragii din Marea Mediterană. Numărul total al deceselor trece de 60
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
FOTO: Freepik @annebel146
FOTO: Freepik @annebel146
Peste 60 de persoane și-au pierdut viața și alte zeci sunt date dispărute în urma a două naufragii în Marea Mediterană. Organizația non-guvernamentală ResQship a trimis o navă care să ajute la găsirea celor dispăruți.

ONG-ul Resqship a salvat 51 de migranți de pe o barcă în largul Lampedusei iar alți 10 au fost găsiți morți în cala vasului. Echipajul navei Nadir a reușit să intre în barcă spărgând scaful cu un topor pentru a salva doi migranți, inconștienți.

Supraviețuitorii spun că în total erau 61 de persoane pe barcă. Nava Nadir se îndreaptă acum spre Lampedusa, scrie Corriere della sera

O altă barcă cu migranți s-a răsturnat în largul comunei Roccella Jonica din Italia, provocând astfel moartea a aproximativ 50 de persoane, potrivit supraviețuitorilor.

26 dintre cei care au murit erau copii.12 supraviețuitori, inclusiv unul care a decedat ulterior, au fost salvați de o unitate de agrement franceză și de Garda de coastă italiană. Căutările continuă pentru alți posibili supraviețuitori.

Două naufragii în aceeași zi

Ambele bărci plecaseră, cel mai probabil, din Turcia. La bordul celor două ambarcațiuni se aflau migranți din Afganistan, Iran, Kurdistan și Irak.

Operațiunile de salvare au fost coordonate de către Centrul de coordonare a salvării maritime italiene al Gărzii de Coastă de la Roma. Au fost implicate nave ale Gărzii de Coastă italiene, Frontex și două nave comerciale.

Potrivit relatărilor supraviețuitorilor, motorul ambarcațiunii, care plecase cu opt zile în urmă din Turcia, ar fi luat foc, provocând răsturnarea vasului la 110 mile marine de coasta Italiei, relatează Il fatto quotidiano

Tragediile evidențiază încă o dată pericolele traversării Mediteranei pe mare și necesitatea unor căi mai sigure și mai legale de migrație.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel