25 de primari, viceprimari şi consilieri judeţeni ai PNL Botoșani au trecut la PSD
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Peste 20 de aleşi locali de la PNL au părăsit partidul și s-au alăturat PSD, au anunţat, miercuri, reprezentanţii filialei Partidului Social Democrat Botoșani.

Conform acestora, 13 primari, zece viceprimari, doi consilieri judeţeni şi doi tineri antreprenori din domeniul agricol s-au alăturat echipei PSD Botoşani, urmând ca la alegerile locale care vor avea loc pe 9 iunie 2024 să candideze pe listele acestei formaţiuni politice.

'Pentru noi, este o onoare că aceşti oameni gospodari, respectaţi în comunităţile lor, au decis să vină alături de noi, considerând că în PSD vor putea să facă mai mult pentru cei pe care îi reprezintă. Este o confirmare a faptului că am procedat corect, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, când i-am sprijinit în proiectele dumnealor, chiar dacă erau de la alte partide.

În fond, tot ce am făcut împreună a fost pentru cetăţenii pe care îi reprezentăm în egală măsură şi, aşa cum am subliniat de atâtea ori, facem administraţie în folosul tuturor botoşănenilor. De acum, vom avea o colaborare şi mai strânsă', a zis preşedintele PSD Botoşani, Doina Federovici.

De asemenea, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a PSD Botoșani, deputatul Marius Budăi, a subliniat că noii colegi au fost cei care şi-au dorit să intre în echipa PSD.

'Nu a fost o acţiune politică sau electorală. Este rezultatul unei colaborări administrative pe care o avem cu domniile lor de ani de zile. Şi-au dorit să vină la PSD, convinşi de politica social-democrată axată pe interesul cetăţenilor. Uşa partidului nostru a fost şi va fi tot timpul deschisă pentru oamenii harnici şi de calitate. Le mulţumesc pentru încredere şi le urez bun venit în PSD!', a mai spus deputatul PSD, Marius Budăi.

Printre cei care s-au înscris în Partidul Social Democrat se află şi fostul prim-vicepreşedinte al filialei Partidului Național Liberal, Verginel Gireadă, care e primar al comunei Mihai Eminescu.

Adrian Nistor - comuna Brăeşt); Cătălin Gavril - comuna Corlăteni; Viorel Ciobanu - comuna Coţuşca; Ionel Lucian Borfotină - comuna Cristeşti; Daniela Stredie - comuna Cristineşti; Claudiu Ilaş - comuna Dângeni; Marinel Moruz - comuna Dimăcheni; Ştefan Dulgheru - comuna Leorda; Dumitru Buzoianu - comuna Româneşti; Marcel Chelariu - comuna Suharău; Cozmin Iulian Epuraş - comuna Stăuceni; Constantin Cocoreanu - comuna Tudora sunt ceilalţi primari care s-au înscris în PSD.

Cei doi consilieri judeţeni sunt Ionuţ Gireadă şi Lazăr-Claudiu Vrajotis. Plecarea aleşilor locali din PNL este ca a urmare a faptului că la conducerea filialei liberale din Botoşani a fost numit omul de afaceri Valeriu Iftime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel