24 de ani de la ultimul meci al României la Campionatul Mondial. De ce s-au vopsit tricolorii blonzi
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 01 iul 2022, 12:49
WhatsApp
Pentru naţionala de fotbal a României, ziua de 30 iunie a reprezentat şi ultima prezenţă la un Campionat Mondial. În 1998, în Franţa, naţionala juca cu Croaţia, însă ceea ce atrăgea atenţia publicului era părul blond al tuturor jucătorilor. 

"Da, am pierdut acel meci cu Croaţia, 1-0, dacă nu mă înşel din penalty", a spus Dorinel Munteanu. 

Întrebat cine a venit cu ideea vopsitului blond pentru toţi jucătorii, cel mai selecţionat român a explicat cum au stat lucrurile şi de la ce a pornit totul. 

"Am avut un pariu noi cu nea Puiu (n.r. Anghel Iordănescu). La Săftica au fost antrenamente foarte grele şi îi spuneam lui Nea Puiu că noi, cu antrenamentele alea, trecem de grupă în primele două jocuri. Nu ne-a crezut, că noi aveam cu Columbia şi Anglia primele două meciuri. Şi după ce am bătut Anglia, nu mai ţin minte cine a spus după meci că vrem să ţinem pariul. 

Noi râdeam de nea Puiu atunci că se tunde zero, dar nu ne-am gândit cum o să se vadă când o să apărem toată echipa făcuţi blonzi. 

De vopsit, au venit vreo 5-6 persoane de acolo, de la Paris", a explicat Dorinel Munteanu la emisiunea La Sud prin Sud-Est. 

 De ce se retrag fotbaliştii români din echipa naţională. Dorinel Munteanu: Nu au simţit această bucurie. Să renunţi e cel mai uşor

După ce Alin Toşca s-a retras din echipa naţională înainte de Liga Naţiunilor, Alex Mitriţă i-ar fi informat pe secunzii lui Edi Iordănescu că nu va mai răspunde convocărilor. 

Celor doi li s-ar putea alătura Alexandru Maxim şi Vlad Chiricheş, doi dintre fotbaliştii criticaţi după meciurile din Liga Naţiunilor disputate de tricolori. 

Invitat în emisiunea La Sud prin Sud-Est, Dorinel Munteanu, românul cu cele mai multe selecţii în echipa naţională (134) a vorbit despre acest subiect şi a încercat să explice de ce aceşti fotbalişti renunţă atât de uşor la prima reprezentativă. 

"Eu cred că este o problemă la nivelul atmosferei din cadrul lotului. Nu doar aceşti jucători s-au retras, ţinem minte şi de Mirel Rădoi, au mai fost şi alţii. Atmosfera spune totul! 

Un jucător ca Mitriţă poate câştiga meciuri, dacă e în formă bună. Dar nu sunt agreaţi! Nu e o atmosferă propice la echipa naţională pentru performanţă!", a declarat Dorinel Munteanu, exclusiv pentru DC NEWS şi Lider FM. 

"E foarte uşor să renunţi"

Am continuat, însă, subiectul, şi am vrut să aflăm de ce jucătorii şi-au pierdut plăcerea de a juca, având în vedere că fotbalul este, până la urmă, un joc. 

"Fotbalul e un joc, da, dar ca să ai performanţă, acest joc trebuie să fie organizat. Trebuie să fie bine făcut. Pentru că deşi eşti talentat, nu poţi avea performanţe doar aşa. Trebuie să fie o atmosferă propice, selecţionerul trebuie să fie un bun pedagog, nu doar un bun antrenor. Eu cred că sunt multe probleme la echipa naţională în momentul de faţă, care îi afectează pe jucători, şi ei renunţă foarte uşor. Cel mai uşor este să renunţi. Asta e ce văd eu din exterior. Să vorbim şi de Tătăruşanu. El de ce s-a retras? Ei, ca jucători, nu pot spune exact ce e acolo, dar eu cred că sunt lucruri care nu funcţionează!", a mai spus fostul mijlocaş al naţionalei. 

Cea mai mare mândrie pentru un fotbalist, jocul la echipa naţională 

"Nu cred (n.r să existe mândrie mai mare). Eu am 134 de meciuri la naţională. Dar nu poate să fie bucurie mai mare decât să îţi cânte imnul sau să reprezinţi România la un Campionat European sau Mondial. Tinerii noştri nu au simţit această bucurie, de asta se şi retrag, probabil. Rezultate nu sunt şi nu au gustat din acest privilegiu, să îşi reprezinte ţara la un turneu final", a concluzionat Munteanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?