21 de județe din țară, sub COD GALBEN. Atenționări 1 decembrie 2021
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
ANM a emis, miercuri, o atenționare cod galben pentru 21 de județe.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, 1 decembrie, o atenționare cod galben de vânt pentru 21 de județe. În zonele de munte, vântul va spulbera zăpada.

Potrivit ANM, miercuri, până la ora 20.00, vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei de munte, cu viteze în general de 60...80 km/h spulberând zăpada. În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăși temporar 90...110 km/h.

Codul galben se va manifesta în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Brașov, Prahova, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Cluj și Bihor. Pe arii restrânse va mai ninge slab.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala local și în centrul, estul și sudul teritoriului, cu viteze de 50...65 km/h.

Temperaturi în jurul valorii de 10 grade, în Capitală, de Ziua Națională

Temperatura în Capitală va fi mai ridicată decât cea de ieri și se va situa în jurul valorii de 10 grade Celsius, a anunțat, miercuri, Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit ANM, în București vremea se va încălzi miercuri față de ziua precedentă, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, trecător cu intensificări de 35...45 km/h.

Vremea de Crăciun 2021 şi Revelion 2022. Polifronie (ANM), informaţii în premieră la DCNewsTV

Mirela Polifronie, meteorolog la Administraţia Naţională de Meteorologie, a oferit, în premieră, la DC News TV, câteva informaţii legate de vremea de Crăciun şi de Anul Nou. 

„Este destul de devreme să vorbim despre Crăciun sau Revelion. Ce pot să vă spun la nivel statistic este că vor fi temperaturi în jurul normelor sau că vom avea cantităţi de precipitaţii normale pentru perioada în care ne aflăm, date care nu sunt extrem de elocvente pentru ziua de Crăciun.

Dacă totuşi ne raportăm la statistici, pare că va fi, cel puţin din punct de vedere termic, o vreme bună, apropiată de normal, însemnând 3-4 grade Celsius pentru zona Capitalei", a declarat Mirela Polifronie la DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel