Data actualizării:
Data publicării:

2023, an letal pentru copiii din Cisiordania ocupată şi Ierusalimul de Est, în contextul războiului dintre Israel şi Hamas (UNICEF)

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Cel puţin 124 de copii palestinieni şi şase israelieni au fost ucişi în Cisiordania ocupată şi Ierusalimul de est în acest an, un număr fără precedent şi care face din 2023 anul cel mai letal pentru copii, o curbă ascendentă pe măsură ce violenţele în aceste zone se intensifică, pe fondul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, a denunţat joi UNICEF, potrivit EFE.

'Anul acesta a fost cel mai letal pentru copiii din Cisiordania, inclusiv în Ierusalimul de Est, iar violenţa legată de conflict a atins niveluri fără precedent', indică un raport al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

'Violenţa având legătură cu conflictul a ucis 124 de copii palestinieni şi şase copii israelieni de la începutul anului 2023', se arată în raport.

Organizaţia dă asigurări că minorii din aceste teritorii trăiesc cu 'un sentiment aproape constant de frică şi durere', iar multora dintre ei 'chiar le este frică să meargă la şcoală sau să se joace afară din cauza ameninţării focurilor de armă şi altor acte de violenţă conexe conflictului'.

Iar 'intensitatea acestei violenţe a crescut dramatic' de la izbucnirea războiului dintre gruparea islamistă Hamas şi Israel pe 7 octombrie, avertizează UNICEF, acuzând că cel puţin 83 de copii au fost ucişi în ultimele trei luni, 'mai mult decât dublu faţă de numărul de copii ucişi în tot anul 2022'. 'Încălcările grave împotriva copiilor, în special crima şi mutilarea, sunt inacceptabile.

'UNICEF îndeamnă toate părţile să îşi îndeplinească obligaţiile în temeiul dreptului internaţional al drepturilor omului şi să protejeze copiii de violenţa legată de conflict', a subliniat organizaţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel