2022, cel mai călduros an din istoria Marii Britanii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Brett Sayles, Pexels
Fotografie de la Brett Sayles, Pexels
Specialiştii de la MET Office anunţă că 2022 a fost cel mai călduros an din istoria Marii Britanii. 

Marea Britanie a cunoscut în 2022 cel mai călduros an consemnat vreodată, a confirmat miercuri serviciul naţional de meteorologie. Potrivit Met Office, schimbările climatice induse de om au condus la o creştere de aproximativ 160 de ori a probabilităţii înregistrării unor temperaturi mai ridicate, transmite joi Reuters.

Met Office a indicat că temperatura medie anuală a depăşit 10 grade Celsius pentru prima dată, cea mai mare valoare din istoria înregistrărilor meteorologice datând din 1884.

"Rezultatele au arătat că înregistrarea a 10 grade Celsius într-un climat natural ar avea loc aproximativ o dată la 500 de ani, în timp ce în climatul nostru actual s-ar putea întâmpla la o frecvenţă de o dată la trei până la patru ani", a declarat Nikos Christidis din cadrul Met Office, într-un comentariu referitor la un studiu asupra schimbării temperaturii.

Constatările Met Office, care au confirmat rezultatele provizorii publicate la sfârşitul lunii decembrie, au venit în contextul în care temperaturi maxime record în perioada de iarnă au fost înregistrate în numeroase zone din Europa în noul an, ceea ce i-a determinat pe activiştii climatici să solicite acţiuni mai rapide împotriva schimbărilor climatice, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel