201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române. Bode: Trebuie să rămână o structură puternică şi modernă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române. Bode - Trebuie să rămână o structură puternică şi modernă
201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române. Bode - Trebuie să rămână o structură puternică şi modernă
Poliţia Română trebuie să rămână o structură puternică şi modernă, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

"Poliţia Română trebuie să rămână departe de orice dezbatere care riscă să-i afecteze credibilitatea instituţională şi să se profileze în continuare drept una dintre instituţiile aflate nemijlocit în slujba cetăţenilor. Poliţia Română trebuie să rămână unită, neinfluenţată de acele curente externe sau interne care urmăresc slăbirea ori dezbinarea acestei instituţii", a spus Lucian Bode la un eveniment de celebrare a 201 ani de atestare documentară a Poliţiei Române.

Potrivit acestuia, este nevoie de structuri performante, de instituţii cu iniţiativă, stabile şi reziliente. "Aţi dovedit în acest ultim an că sunteţi o structură puternică şi eficientă. Se pot gestiona într-un mod profesionist situaţii noi, complexe şi de multe ori atipice. Contextul geopolitic actual a impus ca fiecare dintre structurile ministerului, mai ales cele operative, să-şi adapteze activitatea în raport cu provocările de securitate actuale", le-a transmis Lucian Bode poliţiştilor prezenţi la eveniment.

El a menţionat că, în ultimii trei ani, poliţiştii au avut de gestionat, pe lângă liniile de muncă curente, situaţia pandemică şi efectele conflictului din Ucraina, ceea ce presupune adoptarea de măsuri coerente şi eficiente pentru calibrarea mecanismelor anticipativ-preventive, instituţionale şi interinstituţionale în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

"Concomitent cu toate provocările care apar, sunteţi chemaţi să răspundeţi cu precădere noilor forme de manifestare ale infracţionalităţii. Lupta cu aceste forme din ce în ce mai complexe trebuie câştigate. Găsiţi cele mai eficiente instrumente şi mecanisme de prevenţie şi de combatere, pentru că în joc sunt vieţile copiilor noştri şi siguranţa statului. Puneţi accent pe intensificarea eforturilor de destructurare a grupărilor de criminalitate organizată, implementarea de acţiuni concrete pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri, astfel încât cei vinovaţi să fie aduşi în faţa justiţiei", le-a mai spus Lucian Bode poliţiştilor.

 

"Importanţa Poliţiei Române trece dincolo de atribuţiile specifice unei instituţii naţionale" 

 

Procesul de modernizare instituţională, inclusiv în planul dotărilor tehnice, a adăugat el, trebuie intensificat, atent monitorizat şi raportat la cerinţele actuale de ordine publică şi securitate naţională.

"Importanţa Poliţiei Române trece dincolo de atribuţiile specifice unei instituţii naţionale, fiind fundamentată pe rolul deosebit pe care Poliţia Română îl ocupă în sine în arhitectura statului român. Dintre toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, sunteţi structura cea mai vizibilă, cu misiunile cu cel mai mare impact în societate, iar de aici, sigur, decurg toate responsabilităţile, inclusiv nivelul crescut de aşteptare din partea cetăţenilor. Vă îndemn să conştientizaţi zi de zi aceste responsabilităţi şi să nu uitaţi că sunteţi în slujba cetăţenilor şi a comunităţilor, care aşteaptă de la dumneavoastră mult profesionalism, eficienţă şi integritate", a declarat Lucian Bode.

El le-a solicitat poliţiştilor să fie foarte bine pregătiţi şi să răspundă cu promptitudine nevoilor cetăţenilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel