Nu toți elevii vor începe școala în bănci. Cîmpeanu: Avem 12 localități care au depășit rate de infectare de 6 la mie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Sorin Cîmpeanu,ministrul Educației, a anunțat că nu toți elevii vor începe școala cu prezență fizică. Despre ce localități este vorba.

Elevii din 12 localități din Români nu vor merge, de luni, la școală, din cauza ratei de infectare de peste 6 la mie. Este vorba de 2.400 de elevi, care reprezintă 1 la sută din totalul elevilor din România, scrie Mediafax. 

„Ordinul comun prevede că ziua de vineri, ziua de astăzi, este zi de referință pentru scenariul aplicat pentru întreaga săptămână care va începe luni. Astăzi avem, din păcate, 12 localități care au depășit rate de infectare de 6 la mie. Sunt șase localități din Satu Mare, două în Arad, o localitate în Sălaj, o localitate în Teleorman, una în Dolj care au depășit rata de 6 la mie”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, numărul total al elevilor care învață în aceste localități este 2.400, respectiv mai puțin de 1 la mie din numărul elevilor din România.

„Din păcate, nu vor avea șanse participării cu prezență fizică începând de luni, cu ceremoniile de deschidere a anului școlar (...). Unele sunt foarte puțin peste 6 la mie. Ne exprimăm speranța că vor reveni foarte curând sub 6 la mie, așa încât de săptămâna viitoare să poată merge și ei la școală cu prezență fizică”, a mai spus Cîmpeanu.

"Avem peste 193.000 de angajați care s-au vaccinat"

Recent, ministrul Educației a anunțat că peste 193.000 de angajați din învățământ s-au vaccinat anti-COVID. Numărul persoanelor din Educație care s-au vaccinat ajunge astfel la 61%.

"Am terminat de centralizat datele, avem peste 193.000 de angajați vaccinați. Reprezintă 61% din totalul personalului din învățământ (…) Dar este nevoie de respectarea măsurilor sanitare și mai ales de purtarea măștii de protecție, pentru a evita cazurile de infectare în școală. Avem, pe fiecare unitate școlară, numărul persoanelor vaccinate. Am centralizat datele la nivel național, dar ele nu pot fi făcute publice la nivel național, nominal. Părintele nu poate afla cu exactitate ce profesori sunt vaccinați și nu, pentru că este o încălcare a GDPR", a spus Sorin Cîmpeanu, la B1 TV.

Vezi și: Cîmpeanu: Cresc bursele pentru elevii olimpici

Marți vor începe concursurile pentru directorii unităților de învățământ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel