18 migranți au fost găsiți morți într-un camion abandonat în Bulgaria. Mașina transporta ilegal 40 de cetățeni, ascunși sub vreascuri de lemn
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
În Bulgaria, în apropiere de sofia, într-un camion abandonat au fostdescoperiți 18 migranți morți.

Un număr de 18 migranţi au fost găsiţi morţi vineri într-un camion abandonat la circa 20 de kilometri de capitala bulgară Sofia, a anunţat Ministerul de Interne bulgar, în timp ce alţi migranţi din acest grup sunt internaţi în stare critică, transmit agenţiile AFP şi EFE.

"Conform primelor elemente (ale anchetei), vehiculul transporta ilegal circa 40 de migranţi ascunşi sub vreascuri de lemn", a precizat sursa citată. Dintre aceştia, 18 au murit aparent asfixiaţi, cauza unui accident rutier fiind exclusă de autorităţi

Potrivit supraviețuitorilor, traficanţii au abandonat pur şi simplu camionul şi au fugit.

Serviciul bulgar de urgenţă a anunţat că migranţii care au supravieţuit au fost transportaţi la spitale din Sofia şi unii dintre ei sunt în stare critică, numărul acestora variind în funcţie de sursa informaţiei, între 8 şi 14.

Autorităţile bulgare nu au comunicat deocamdată din ce ţări provin migranţii din acest grup.

"Presupunem că migranţii au fost transportaţi de la frontiera dintre Turcia şi Bulgaria către zona din apropierea localităţii Dragoman pentru a trece graniţa în Serbia", a declarat agenţiei EFE o sursă din Ministerul bulgar de Interne.

Bulgaria se confruntă de anul trecut cu cel mai mare aflux de migranţi ilegali - care încearcă să ajungă în vestul Europei - după valul migrator din anul 2015, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel