132 de persoane au cerut ajutorul Ambasadei României la Tokyo. Românii, sfătuiţi să părăsească Japonia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cutremur tokyo
cutremur tokyo

Ambasada României la Tokyo şi Departamentul Consular din cadrul MAE au primit un număr de 132 de solicitări de asistenţă consulară şi informaţii din partea Ambasada României la Tokyo menţine legătura cu autorităţile locale şi centrale nipone, pentru a obţine informaţii referitoare la cetăţenii români. Până în acest moment nu a fost semnalată prezenţa unor cetăţeni români printre victime, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe. „MAE participă la mecanismul european de monitorizare şi informare cu privire la situaţia din Japonia, în scopul de a asigura oportun asistenţa de urgenţă cetăţenilor români înscrişi în listele de evidenţă a misiunilor şi consulatelor României din străinătate“, se arată în comunicatul de presă.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul Japoniei sunt sfătuiţi să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor centrale şi locale nipone, acestea fiind singurele în măsură să ofere informaţii despre situaţia din zonă şi administrarea medicaţiei pentru situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români sunt încurajaţi să analizeze dacă prezenţa lor în Japonia se mai impune cu necesitate, iar în caz contrar, sunt sfătuiţi să părăsească această ţară. Cetăţenii români care doresc să plece pot folosi cursele aeriene comerciale. În acest sens, este indicat ca cetăţenii români să contacteze, în prealabil, compania aeriană prin care a fost procurat biletul de călătorie, pentru a verifica dacă au apărut modificări de orar, şi să verifice condiţiile de transport către aeroporturile vizate.

Citeşte şi:

Cutremurul a zguduit Japonia, nu pe japonezi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel