Data publicării:

11 persoane au murit și 37 sunt grav rănite după explozia unei conducte de gaz, în China

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

11 persoane și-au pierdut viața și alte peste 100 au fost salvate de sub dărâmături după o masivă explozie din China.

Cel puţin 11 persoane au fost ucise duminică într-o explozie masivă a unei conducte de gaz în centrul Chinei, a informat presa chineză de stat. Explozia a avut loc în jurul orei 6:30, ora locală, în Shiyan, din provincia Hubei, potrivit autorităţilor locale. Shiyan are o populaţie de peste 3 milioane de oameni, potrivit Mediafax.

Autorităţile au salvat mai mult de 100 de persoane din dărâmături, inclusiv 37 de persoane cu răni grave, potrivit presei de stat CCTV, care citează oficialii locali. Imaginile care circulă pe reţelele de socializare îi arătă pe salvatorii îmbrăcaţi în salopete portocalii care umblă printre dărmături. Cauza accidentului este în curs de anchetă.

S-a mai întâmplat și în 2013, atunci când 55 de oameni și-au pierdut viața

Explozia a apărut similară cu cea care a avut loc în portul nord-estic Qingdao în 2013, în care 55 de persoane au fost ucise. Explozia Shiyan a avut loc la o zi după ce opt ​​persoane au murit şi alte trei au fost rănite în urma unei scurgeri de metil toxic dintr-un vehicul de la o instalaţie de manipulare a substanţelor chimice din oraşul Guiyang din sud-vest. Accidentele mortale frecvente sunt, de obicei, cauzate de slaba respectare a standardelor de siguranţă şi întreţinerea precară.

Tinerii din China au pornit un nou trend, tang ping, care descrie pauzele de la muncă, în care aceștia se întind

 

Tinerii din China, prinși în mijlocul unei culturi de muncă asiduă cu puține recompense au găsit o metodă prin care să scape de presiunea zilnică de la locul de muncă. Noul trend, numit „tang ping”, este descris ca un antidot la așteptările și presiunea societății pentru a găsi locuri de muncă cu prestigiu și obligația nescrisă de a munci ture lungi și interminabile, scrie BBC. China are o piață a muncii în scădere, tinerii văzându-se nevoiți să muncească mai multe ore. 

Termenul „tang ping” ar fi apărut într-o postare făcută pe o rețea de socializare din țara asiatică.  „Când stau întins, este momentul meu de înțelepciune. Doar stând întinși pot oamenii să devină măsura tuturor lucrurilor”, a scris un utilizator al forumului Tieba. Comentariile au fost făcute pe o platformă de microblogging, Sina Weibo, iar de acolo termenul a devenit viral, punând un nume practicii adoptate de mii de tineri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel