10 noi suspiciuni de pestă porcină africană în Olt. 76 de focare, confirmate în 15 localităţi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt a înregistrat luni 10 noi suspiciuni de pestă porcină africană (PPA) în trei localităţi iar numărul focarelor de boală confirmate în judeţ a ajuns la 76, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Venera Popa. 

Aceasta a precizat că suspiciunile de PPA au fost stabilite în baza analizelor emise de laboratorul de la DSVSA Olt şi în toate cele 10 cazuri au fost trimise probe pentru confirmare la Bucureşti, la IDSA.

Suspiciuni de pestă porcină africană sunt la gospodării din localităţile: Grojdibodu (patru gospodării); Studina (două gospodării); Gîrcov (o gospodărie); Gura Padinii (o gospodărie); Brebeni (o gospodărie); Crâmpoia (o gospodărie). Venera Popa a spus că toate gospodăriile în care au fost cazuri de animale suspecte de PPA au fost plasate sub control, porcii au fost eliminaţi şi în localităţi au fost luate măsuri de prevenire a răspândirii bolii.

În ce priveşte focarele de PPA confirmate, în judeţ sunt 76 de focare în 15 localităţi. În cinci dintre localităţi a fost aplicată măsura uciderii preventive a porcilor şi în prima comună în care a fost aplicată această măsură, Cilieni, toţi proprietarii suinelor sacrificate au primit deja banii din despăgubiri. Este vorba de 184 de proprietari care au primit în total 560.000 de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel