Data publicării:

10 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să fii medic

Autor: florin, Florin Pupăză | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Munca grea începe încă din facultate cu multe ore de studii și multe examene și unde ai nevoie mai mult tu de pacienții tăi decât ei de tine. Există numeroase lucruri la care un medic trebuie să renunțe, dar vă prezentăm un top 10 al acestora, prezentate chiar de un medic pe site-ul de informații pentru cei care doresc să studieze Medicină, 1. Dorința de a fi bogat

Puțini ajung să devină bogați cu medicina. Dacă banii sunt dorința ta, există multe alte căi mai ușoare de a-i obține. Cu nicio facultate nu vei ajunge milionar până la 30 de ani. Așa că mulți dintre medici sunt mânați de altruism și nu din dorința de a face bani.

2. Dorința de a schimba lumea

Uită ideea că vei deveni un fel de supererou care poate să rezolve toate problemele una câte una. Medicii pot face lucruri surprinzătoare, dar doar aplicând ceea ce știu situației potrivite. Dar nu pot să „vindece” sărăcia, războaiele, corupția sau abuzurile.

3. Weekenduri libere

Totul începe la facultate. Weekendurile sunt sacrificate unul după altul. Odată ajuns medic, vor exista weekenduri în care prietenii vor merge la mare sau la grătar, în timp ce tu vei munci pe brânci în gărzi sau urgențe.

4. Nopțile

Criza de medici a dus la creșterea numărului turelor de noapte, ajungându-se la 4,5 sau chiar 7 nopți la rând. Mulți ajung să își schimbe specialitatea sau chiar să se lase de meserie.

5. Dorința de a evita să te simți prost

Vei face greșeli din prima clipă în care vei începe să profesezi, pentru că tot ceea ce faci afectează direct viața pacienților. Mulți dintre doctorii cu experiență vor recurge la lecțiile prin umilire.

6. Dorința de a pune pe primul loc prietenii și familia

Nu există nimic mai important decât pacienții. Nu îți poți stabili priorități familiale sau de oricare altă natură. Prietenii și familia vor fi nevoiți să se obișnuiască să fie dezamăgiți frecvent.

7. Dorința de a satisface pe toată lumea

Chiar dacă este vorba despre prieteni sau familie, ca mai sus, sau că este vorba despre pacienți, ar trebui să te obișnuiești să mai superi pe cineva din când în când. Amânarea cu foarte puțin timp înainte a unui eveniment sau refuzul unei operații pentru că pacientul este prea slăbit sau pe moarte nu vă vor face foarte plăcut, dar fac parte din rutină. Fiecare situație este diferită și implică metode de comunicare foarte bune.

8. Creativitate

Puțini admit asta, dar medicina transformă oamenii cei mai creativi în muncitori pe bandă, aproape automați, cu reguli multe, care nu prea lasă mult loc creativității. La orice întânire între medici nu va exista prea multe discuții în afara procedurilor medicale pe care le practică fiecare la spitalul la care lucrează.

9. Dorința de statornicie, de a trăi aproape de prieteni și familie

Vrei să devii competitiv în medicină? Trebuie să îți dai seama că pentru asta e nevoie de mobilitate. Alegerea locației este un lux.

10. Sănătate

Medicina este una dintre profesiile cu cele mai mari rate de boli psihice, dar și cu rate crescute de consum de alcool. Mai mult, medicii nu obișnuiesc să caute ajutor la aceste probleme, ceea ce fac situația chiar mai gravă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel