Data actualizării:
Data publicării:

10 dintre cele mai drăgălașe rase de pisici din lume

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Rasele drăguțe de pisici au trăsături remarcabile. Iată care sunt cele mai drăgălașe rase de pisici!

Munchkin

Nu poți vorbi despre cele mai drăguțe rase de pisici fără a menționa munchkinul. Datorită unei mutații genetice naturale, această rasă de pisici pitice arată ca orice altă pisică, cu excepția picioarelor lor scurte și stufoase. Pisicile din rasa Munchkin sunt active și sociabile, fiind animale de companie perfecte pentru familiile cu copii și cu alte animale de companie.

Ragdoll

Cunoscute pentru ochii lor mari, albaștri și strălucitori, acestea sunt pisici răbdătoare cărora le place să se ghemuiască lângă stăpânii lor. Deși adorabile, ele sunt de fapt destul de mari, cântărind de obicei între 4 și 10 kg. Blana lor mare și pufoasă necesită, de asemenea, o îngrijire suplimentară, cum ar fi pieptănarea obișnuită și băi ocazionale.

Devon Rex

Cu urechile sale enorme și ochii supradimensionați, Devon Rex arată ca un văr apropiat al unui elf. Energic și de-a dreptul naiv, personalitatea acestei rase nu se schimbă toată viața. Sunt remarcabil de sociabile și preferă să stea alături de proprietar toată ziua și toată noaptea.

Persian (Persană)

Există un motiv pentru care pisicile persane sunt printre cele mai populare rase de pisici. Aspectul lor este incontestabil adorabil și au o personalitate blândă și relaxată, care este o încântare. Această rasă este, fără îndoială, una dintre cele mai drăguțe rase de pisici.

Scottish Fold 

Cu urechile îndoite uneori înainte, această pisică seamănă puțin cu o bufniță curioasă și adorabilă. Totul la această rasă este puțin rotunjit, de la fața sa circulară până la corpul curbat. Personalitatea sa este la fel de dulce ca ochii. Scottish fold pur și simplu iubește să fie în preajma stăpânului său.

Russian Blue

Cine poate rezista unei pisici care pare că zâmbește? Aceasta este una dintre cele mai drăguțe rase de pisici, cu blana ei mătăsoasă, argintie și ochi rotunzi și mari. Russian Blue se obișnuiește mai greu cu străinii, dar este incredibil de devotat familiei sale și îi place să-i țină distrați.

Exotic Shorthair

Această rasă se încadrează în standardul rasei persane din toate privințele, doar că are părul scurt și nu lung. Asta înseamnă că e la fel de drăgălașă și mai ușor de întreținut. Fără a fi nevoie de îngrijire zilnică, puteți petrece acest timp suplimentar postând fotografii și videoclipuri pe Instagram, deoarece această rasă a fost făcută pentru a fi faimoasă pe internet.

American Curl

La prima vedere, aceste pisicuțe arată ca orice altă pisică, dar urechile lor ondulate le fac să se diferențieze de alte rase. În timp ce forma urechii lor le face să fie puțin mai predispuse la infecții ale urechii, sănătatea rasei nu este diferită de a celorlalte rase.

Japanese Bobtail

Originare din Japonia, aceste drăgălașe cu coadă ciufulită oferă toată dragostea lor. Pisicile din această rasă sunt deosebit de prietenoase, vocale și întotdeauna se bucură de a fi în centrul atenției. Datorită personalității extrovertite, această rasă se exteriorizează mai ales atunci când are un alt frate felin cu care să se joace. 

Birman (Birmaneză)

Birmanezele sunt adesea cunoscute pentru contrastul unic al blănii lor și pentru ochii albaștri strălucitori. Aceste pisici cu păr lung, sunt fermecătoare din punct de vedere fizic, iar personalitățile lor sunt docile și dulci, făcându-le tovarăși perfecți pentru ghemuirea pe canapea, potrivit dailypaws.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel