Custodele Coroanei şi alţi membri ai Casei Regale a României - distinşi cu Ordinul 'Maica Domnului Rugătoarea'
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Custodele Coroanei şi alţi membri ai Casei Regale a României - distinşi cu Ordinul 'Maica Domnului Rugătoarea' / Sursa foto: Facebook Familia Regală a României
Custodele Coroanei şi alţi membri ai Casei Regale a României - distinşi cu Ordinul 'Maica Domnului Rugătoarea' / Sursa foto: Facebook Familia Regală a României
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a acordat, luni, Ordinul "Maica Domnului Rugătoarea", Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, precum şi Alteţelor Lor Regale Principele consort Radu al României şi Principeselor Sofia şi Maria.    

Potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române, în timpul întâlnirii, care a avut loc la Reşedinţa Patriarhală, a fost evocată personalitatea ultimului Rege al României, Mihai I, de la a cărui trecere la cele veşnice s-au împlinit cinci ani.

Patriarhul Daniel le-a dăruit membrilor Casei Regale mai multe volume din Noul Testament în ediţie bilingvă, română şi greacă, apărut la Editura Mănăstirii Vatoped din Sfântul Munte Athos, respectiv Albumul monografic "Slujind unitatea Duhului întru legătura păcii. 15 ani de patriarhat ai Preafericitului Părinte Daniel al României".

"Membrii Casei Regale a României i-au mulţumit Patriarhului României pentru primire şi pentru distincţii şi i-au oferit un tablou cu Regele Mihai I al României şi soţia sa, Regina Ana", precizează sursa citată.

Conform Familiei Regale a României, luni, la Catedrala Patriarhală, Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam, secretarul Sfântului Sinod, a oficiat o slujbă de pomenire la împlinirea a cinci ani de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I.

Parastasul, care a avut loc într-un cadru de familie, a reunit în rugăciune pe Majestatea Sa Custodele Coroanei şi pe Principele Consort, alături de Principesa Sofia şi Principesa Maria. La slujbă au fost prezenţi membri ai Casei Majestăţii Sale.

Funeraliile Regelui Mihai au avut loc în ziua de 16 decembrie 2017. Slujba de înmormântare a fost oficiată la Catedrala Patriarhală de PF Daniel, având alături importanţi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. 

Foto

Vezi și - MS Margareta a vizitat la Roma un spital pediatric şi un centru pentru primirea femeilor refugiate din Ucraina

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a vizitat recent, la Roma, Spitalul Pediatric Bambino Gesu al Sfântului Scaun, un centru pentru primirea femeilor refugiate din Ucraina şi sediul Comunităţii Sant'Egidio.

La Spitalul Pediatric Bambino Gesu al Sfântului Scaun, Majestatea Sa Margareta a fost întâmpinată de preşedintele Mariella Enoc, discuţiile concentrându-se pe numărul important de copii din România care sunt trataţi în fiecare an în unitatea medicală din Roma.

La discuţii a participat şi vicepreşedintele Crucii Roşii Române, Iulian Bobîrnea. Spitalul Bambino Gesu, înfiinţat de Sfântul Scaun, este şi un important centru de cercetare pediatrică. În unitatea medicală sunt trataţi anual aproape 2.000 de copii din România, cu grave probleme de sănătate.

A urmat vizitarea unui centru de primire a femeilor refugiate din Ucraina şi a unui centru de vaccinare anti-Covid a unor persoane defavorizate, străini fără documente de rezidenţă sau persoane fără adăpost, ambele gestionate de Comunitatea Sant'Egidio. Delegaţia a fost însoţită de Daniela Pompei, vicepreşedinte al Comunităţii din Sant'Egidio şi responsabilă cu proiectele în favoarea migranţilor, şi de doctorul Mauro Garofalo, şeful serviciului pentru relaţii internaţionale.

Majestatea Sa Margareta a vorbit atât cu voluntarii, cât şi cu beneficiarii serviciilor sociale, declarându-se profund emoţionată de modul în care sunt ajutaţi cei aflaţi în situaţii dramatice. Programul s-a încheiat cu o vizită la sediul Comunităţii Sant'Egidio, unde au avut loc discuţii cu conducerea comunităţii. Printre subiectele abordate s-a numărat şi activitatea desfăşurată de Comunitatea Sant'Egidio în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel