Data publicării:
1 Martie. Târguri şi expoziţii la muzeele din Capitală
Târguri de mărţişor sunt deschise în mai multe dintre muzeele din Capitală, bucureştenii fiind aşteptaţi să aleagă cele mai frumoase cadouri pentru doamne şi domnişoare.
La Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" este organizat târgul "De Mărţişor, Târg... cu tâlc", deschis până pe 8 martie, de marţi până duminică, între orele 9,00 - 17,00. "Ca în fiecare an, meşteri populari şi artişti plastici vor expune cele mai frumoase mărţişoare, pe care vizitatorii le pot cumpăra spre a le oferi drept cadou celor dragi", precizează organizatorii.
Vizitatorii Muzeului Satului vor avea posibilitatea să participe, pe 2 şi 3 martie, între orele 11,00 - 12,30 şi 12,30 - 13,30, la un atelier de confecţionat mărţişoare susţinut de Magdalena Udrea.
Meşteri populari şi artişti plastici expun mărţişoare, până pe 3 martie, şi la Târgul Mărţişorului de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Târgul se desfăşoară în curtea interioară a MNTR, sala Acvariu, holul de intrare - Studioul Horia Bernea, Sala Foaier. Intrarea se va face prin Str. Monetăriei. Bilet de intrare: 4 lei preţ întreg, 2 lei preţ redus (elevi, studenţi, pensionari).
La Muzeul Naţional de Geologie este deschis, până pe 3 martie, Târgul de Mărţişor, o expoziţie cu vânzare de bijuterii, cristale, pietre preţioase şi semipreţioase.
Muzeul Municipiului Bucureşti a pregătit pentru ziua de 1 Martie trei evenimente
Potrivit organizatorilor, spectacolul "Uimitoarele aventuri ale unor pârliţi" cu actriţa Irina Movilă şi Marius Drăguţ - Magitot poate fi oferit pe post de mărţişor magic şi aventuros, dinamic şi hazliu, viu. Evenimentul este organizat la Casa Filipescu-Cesianu, biletul putând fi achiziţionat la preţul de 20 de lei. Biletele includ vizitarea expoziţiei permanente "Muzeul Vârstelor - de la copilărie la senectute" în termen de 30 de zile şi se pun în vânzare în ziua spectacolului.
La Palatul Suţu are loc vernisajul unei noi expoziţii din seria "Maeştri ai benzii desenate româneşti". Publicul este invitat la întâlnirea cu pictorul şi ilustratorul de carte Albin Stănescu. El expune în premieră planşe de bandă desenată în original, grupate sub o tematică istorică. Intrarea la vernisaj este liberă.
Cel de-al treilea eveniment propus de Muzeul Municipiului Bucureşti va fi găzduit de Muzeul de Artă Populară "Prof. Dr. Nicolae Minovici" şi reprezintă o activitate înscrisă în Concursul Naţional "Cultură şi Civilizaţie România".
Evenimentul, organizat de Catedra de Istorie a Liceului Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, judeţul Prahova, şi partenerii săi, este însoţit de o expoziţie tematică. Sub genericul "Ia şi Icoana, haină şi suflet românesc" vor fi expuse 35 de ii de Breaza şi 15 icoane pictate de Ileana Dragomirescu. Intrarea este liberă.
La Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa", doamnele şi domnişoarele au intrarea gratuită de 1 Martie
Vizitatorii pot admira două expoziţii temporare: "Un veac de zoologie", care dezvăluie amintiri despre personalităţi marcante ale zoologiei româneşti din ultima sută de ani, care au influenţat viitorul acestei ştiinţe, şi cea mai recentă expoziţie temporară, realizată de studenţii secţiei de grafică de la UNArte (clasa conf. univ. dr. Stela Lie), care au desenat de-a lungul timpului în cadrul muzeului, folosind natura ca subiect. Lucrările lor sunt reunite într-o expoziţie care este organizată în două secţiuni. În biblioteca din Sala Cabinet Gr. Antipa sunt prezentate desene orginale, în timp ce în Sala Specii Sinantrope este prezentată o instalaţie formată din numeroase reproduceri de desene, la scară redusă, care sugerează complexitatea şi diversitatea naturii.
Vezi şi: Alegeri europarlamentare. ÎCCJ desemnează judecătorii din BEC
Horoscop, vineri, 1 martie 2019
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News