1 din 4 lucrători cere ajutor de șomaj. Când se îmbunătățește situația
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Numărul de americani care cer ajutor de șomaj a crescut cu 3 milioane săptămâna trecută, în timpul pandemiei care distruge economia Statelor Unite.

Numărul de americani care cer ajutor de șomaj a crescut cu 3 milioane săptămâna trecută, în timpul pandemiei care distruge economia Statelor Unite, conform BBC. Astfel, numărul total de cereri a ajuns, de la jumătatea lunii martie, la mai peste 36 de milioane, adică un sfert din forța de muncă americană.

„Cererile de șomaj de astăzi continuă creșterea fulminantă de la o săptămână la astăzi; de la Marea Criză Financiară nu a mai fost într-un asemenea stadiu piața muncii a Statelor Unite", a spus directorul Charles Schwab, Richard Flynn.

O revenire mai înceată

Conducătorul Băncii Centrale Americane a avertizat că recuperarea economică va fi mai înceată decât se credea înainte. În aprilie, angajatorii au concediat mai bine de 20 milioane persoane, crescând șomajul la 14,7%, eliminând un deceniu de creare de locuri de muncă.

Cu toate acestea, economiștii au spus că angajările vor începe să aibă loc într-un ritm mai accelerat odată cu relaxarea măsurilor de relaxare.

Creșterea șomajului a încetinit

Creșterea numărului de persoane care primesc ajutor de șomaj în săptămâna care s-a încheiat pe 9 mai este „destul de modestă", a transmis economistul șef din partea SUA la Capital Economics, Paul Ashworth.

„Majoritatea statelor abia au început să redeschidă afacerile în ultimele 10 zile, ne așteptăm la o mai mare creștere în angajări față de concedieri, în următoarele săptămâni, ceea ce sugerează că rata șomajului va scădea", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel