1,5 tone de artificii şi pocnitori, confiscate în trei judeţe din România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov efectuează, miercuri, 12 percheziţii la sediile şi domiciliile mai multor persoane, bănuite de săvârşirea de furturi din societăţi comerciale.

Valoarea totală a prejudiciului este estimată la aproximativ 100.000 de euro.

"La percheziţii, au fost indisponibilizate mai multe bunuri, printre care 1,5 tone de articole pirotehnice, un autoturism şi articole de îmbrăcăminte", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri, AGERPRES.

Percheziţiile sunt efectuate în judeţele Ilfov, Ialomiţa şi în municipiul Bucureşti.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, scrie Agerpres. 

S-au dat drept preoţi pe internet şi au cerut 80.000 de lei de la oameni. Poliţiştii au descins la ei acasă

Poliţiştii din Turceni efectuează, marţi dimineaţa, trei percheziţii în municipiul Ploieşti la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, care ar fi pretins că sunt preoţi şi pot rezolva diverse probleme, prejudiciul fiind de 80.000 de lei, informează IPJ Gorj. Potrivit sursei citate de Agerpres, percheziţiile au loc sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Bănuiţii ar fi utilizat o reţea de socializare, prin intermediul căreia ar fi pretins că ar fi preoţi şi ar putea rezolva diverse probleme.

Aceştia erau contactaţi de persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că pot rezolva orice problemă, determinându-le să plătească diferite sume de bani, pentru aceste servicii.

Prejudiciul estimat în cauză este de 80.000 de lei. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La acţiune participă şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Gorj şi Prahova, dar şi poliţişti ai serviciilor criminalistice Gorj şi Prahova. 

Metoda „accidentul”  încă mai face victime

La sfârşitul lui noiembrie, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Serviciul de Investigații Criminale – Brașov au fost sesizate prin plângere penală de către o persoană care reclama faptul că a fost victima unei infracțiuni comisă prin metoda „Accidentul”. Din cercetări a reieșit faptul că, în timp ce se afla singur la adresa de domiciliu, a fost apelat de către o persoană necunoscută, pe numărul de telefon fix, și i-a spus că este fiul său ”Dan” și că urmează să-i fie amputate ambele picioare.

În continuare, discuția a fost preluată de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi medic și care i-a comunicat persoanei apelate că operația este una costisitoare, fiind necesară toată suma de bani pe care aceasta o are în locuință. Fiind conștientă că situația ce i-a fost expusă este una reală și fără a se interesa în mod direct de starea fiului său, persoana vătămată a înmânat suma de 5.000 de lei și 100 de dolari canadieni, pe care o avea în locuință, unei persoane de sex masculin necunoscută care s-a deplasat la adresa sa de domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel