1,1 milioane de carduri de energie încă mai au bani pe ele. Guvernul a prelungit valabilitatea: Iată pentru ce puteți folosi banii
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Iată pentru ce puteți utiliza cardurile pe energie.  

Guvernul Ciolacu a anunțat prelungirea până la 31 mai a valabilității cardurilor pentru energie, finanțate din fonduri europene. Măsura vine după ce 1,1 milioane de beneficiari încă mai au bani necheltuiți pe carduri, iar facturile au întârzieri de câteva luni de zile, conform premierul Marcel Ciolacu.

Conform Ministerului Fondurilor și Investițiilor Europene, condus de Adrian Câciu, românii își pot plăti cu aceste carduri facturi la orice tip de energie, indiferent de natura ei, cum ar fi energia electrică, dar şi energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleţi sau alte materiale de încălzire.

Încă de la lansarea programului, aproape 3 milioane de gospodării din România beneficiază de această măsură. Cardurile au fost alimentate în 2 tranșe a câte 700 de lei fiecare, în februarie și septembrie 2023.

O altă măsură socială extinsă de Guvernul PSD se referă la cardurile de alimente. Tot în tranșe, va fi acordat încă un ajutor de 1500 de lei pentru alimente și mese calde.

Aceste măsuri vin pe lângă plafonările deja anunțate de Guvern. Vezi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel