Zvonurile despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu, mult zgomot pentru nimic? Bogdan Chirieac: Semnal cumplit pentru PSD și PNL. Nu știu ce e mai rău
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Oana Pavelescu
Foto: Inquam Photos / Oana Pavelescu
Află ce declarații a făcut analistul politic Bogdan Chirieac cu privire la alegerile din Capitală.

„S-a terminat ședința coaliției și toate zvonurile despre retragerea lui Cîrstoiu par a fi spulberate, cel puțin pe filieră liberală. Înțelegem că s-au strâns deja 23.000 de semnături pentru domnul Cătălin Cîrstoiu și că nu se va întâmpla această retragere. (...) De unde pleacă toate aceste discuții? Mai sunt ele de interes sau mai au vreo valoare în momentul ăsta?”, a întrebat realizatoarea emisiunii ”Politica zilei”, Ioana Constantin, la B1TV. 

„Pleacă de la sondaje. Deci, se pare că profesorul Cătălin Cîrstoiu este mult în urma celorlalți doi candidați, domnul Dan și domnul Piedone. Ori nu se știe ce e mai rău acum, onorabila coaliție să pice pe locul trei, ceea ce dă un semnal cumplit pentru pentru cele două partide în această toamnă și în această iarnă sau să fie retras și să se ajungă la un consens cu domnul Piedone într-o alianță via PUSL pe București. Nu știu ce e mai rău pentru onorabila coaliție. Oricum, repune în cărți USR-ul, ”pe ai mei” (ironie n.r.). Dreapta Unită reintră serios în cărți via Nicușor Dan.

Prezidențialele din toamnă

De ce este atât de importantă alegerea primarului general acum? Fiindcă te uiți la prezidențialele din toamnă. Aia e principala funcție din țara noastră, deși constituția nu spune asta, e funcția de președinte al României. Dacă onorabila coaliție împreună, după matură chibzuință, reușesc să facă o mărgică, sunt probleme și în această toamnă și în această iarnă la alegerile parlamentare, fără doar și poate. Deci, din cauza asta înțeleg că la ședința care a avut loc astăzi, PSD-ul ar fi fost de acord cu retragerea domnului profesor Cîrstoiu. Am înțeles că doi lideri importanți ai PNL s-au opus. Deci, ceva trebuie făcut fiindcă dacă e diferență mare, de zeci de procente, între primii doi clasați și profesorul Cîrstoiu e un semnal profund negativ, oricum ați vedea, din toate punctele de vedere. Plus că la București se pare că alianța, coaliția, nici acolo nu e chiar pe locul întâi, mă rog, acolo se mai luptă, dar nu e pe locul întâi fiindcă n-are nici locomotivă pentru primarul general. În țară va câștiga, dar în primăria generală greu de spus lucrul ăsta”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Retragerea lui Cîrstoiu

„De ce PSD-ul își dorește sau își dorea retragerea lui Cîrstoiu?”, a întrebat Ioana Constantin.

„Cred că e un calcul politic. Deci, acum stăm în calcule politice, stau domniile lor, fiindcă coaliția PSD-PNL, care are în Parlament 60% sau peste, vine și se așează, să te bată Nicușor Dan, independent susținut de USR. Atenție! Cum te bate? Nu intri, cum s-ar spune, în ring. Deci, tu nu ajungi în ring. (...) Deci, deocamdată suntem în această situație și eu nu știu ce ar fi mai rău, locul trei la un 10% pentru profesorul Cîrstoiu sau retragerea și găsirea unei alte soluții. Poate că sunt și alte soluții. Poate că cele două partide mari aleg să candideze cu candidații lor, cu doamna Firea, cu domnul Burduja. 

Analistul politic, întrebat dacă ”PNL-ul ține de domnul Cîrstoiu pentru că știe că altfel candidatul comun e dat de PSD”, a spus că: ”Eu nu cred că e dat de PSD. Fiindcă poți s-o dai pe doamna Firea, dar șansele domniei sale în fața lui Piedone și a lui Dan sunt minime”.

„Dar Piedone s-ar retrage pentru Gabriela Firea, știam”, a insistat Constantin.

„Nu se retrage, exclus. Absolut pentru nimeni Cristian Popescu Piedone nu se retrage, iar statul subteran nici nu are ce să-i mai facă lui Piedone în acest moment. (...) Nu crede nimeni în retragerea lui Piedone”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel