Data actualizării:
Data publicării:

Zuckerman, după respingerea României privind Schengen: Să le fie rușine! Olandezii și austriecii sunt în spatele acestei rușini / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România între 2019 și 2021, a vorbit despre neacceptarea României în Spațiul Schengen.

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România în perioada 2019-2021, a fost întrebat de analistul Bogdan Chirieac de motivele care au stat în spatele refuzului Austriei de a accepta România în Spațiul Schengen.

„Excelență, credeți că refuzul Austriei de a primi România în Schengen e o inițiativă națională a Austriei, sau este și o influență rusească?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Culisele rebeliunii lui Prigojin. Ambasador Adrian Zukerman, analiza situației din Rusia / video

„Cred că amândouă! E greu de spus! Se spune că OMV și alte companii austriece sunt sub controlul indirect al Rusiei, dar eu cred că Rusia a încercat să oprească extragerea gazului nu numai în Marea Neagră, ci și în alte locuri. Au încercat să-și mențină nu numai prețul, dar și abilitatea de a șantaja Europa și alte țări cu energie.

Este cea mai mare rușine că România nu a fost lăsată în Schengen. E o rușine! Olandezii sunt în spatele acestei rușini și trebuie să spună „Da“, austriecii, la fel, trebuie să spună „Da“! Chestiile inventate de ei pentru a nu lăsa românii să intre în Schengen sunt false. Cele mai mari sindicate de traficanți sunt în Olanda și Franța. Nicio țară nu o să ajungă la zero, din păcate. 

Ce e în România nu se compară cu ce e în Olanda și Franța. Să vină aici și să spună că ăsta e motivul pentru care România nu intră în Schengen, le spun „să le fie rușine“!“, a punctat Adrian Zuckerman, ambasador.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Vom vedea o pace în Ucraina în următorul an? Răspunsul ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman / video

Youtube video image

CITEȘTE ȘI     -      EXCLUSIV  Am putea avea o bază militară americană, nu NATO, pe teritoriul României. Zuckerman, ambasador: România trebuie să devină mult mai puternică, nu numai militar, dar și economic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel