Zoe Petre, înmormântată cu onoruri militare la Cimitirul Bellu
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Zoe Petre a fost înmormântată, luni, cu onoruri militare la Cimitirul Bellu. Slujba de înmormântare a fost oficiată la Capela Cimitirului Bellu, fostul preşedinte al României Emil Constantinescu, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi profesorul Vlad Nistor omagiind personalitatea academică şi politică a acesteia.

Academicianul Răzvan Theodorescu a caracterizat-o pe Zoe Petre drept un om de o atitudine ireproşabilă. 'Am pierdut pe unul dintre cei mai străluciţi istorici cu o operă restrânsă, dar extrem de importantă, un om de o atitudine ireproşabilă, o colegă veche şi, deşi s-a întâmplat în viaţă să fim pe poziţii diametral opuse politic, am rămas foarte buni prieteni şi dispariţia ei este o rană profundă pentru întreaga noastră generaţie', a declarat pentru Agerpres academicianul.

Printre sutele de persoane care au venit să-şi ia rămas bun de la cea care a fost Zoe Petre s-au numărat: preşedintele ICR, Liliana Ţuroiu, consilierul prezidenţial Laurenţiu Mihai Ştefan, Radu F. Alexandru, Radu Călin Cristea, Radu Boroianu, profesorul Florin Ţurcanu, foştii consilieri prezidenţiali Cătălin Harnagea şi Dorin Marian. Au depus coroane de flori preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, MAE.

Zoe Petre, istoric şi fost consilier prezidenţial, s-a stins din viaţă pe 1 septembrie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel