'Ziua Z' pentru stabilirea calendarului moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. O nouă şedinţă în Parlament a Birourilor permanente reunite
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 06 sep, 07:37
WhatsApp
'Ziua Z' pentru stabilirea calendarului moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. O nouă şedinţă în Parlament a Birourilor permanente reunite
Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost convocate din nou pentru luni, de la ora 12,00, pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR. 

Iniţial, Birourile permanente reunite ale celor două Camere fuseseră convocate vineri, la ora 23,00, dar şedinţa nu a putut avea loc din lipsă de cvorum, fiind amânată pentru sâmbătă. Nici sâmbătă nu a fost întrunit cvorumul necesar, şedinţa fiind programată pentru luni.

'Nu a existat cvorum din nou. Au fost prezenţi 6 membri ai Biroului permanent de la Senat şi 6 membri de la Camera Deputaţilor. Deci - 12. Cvorumul necesar pentru şedinţă este de 14 membri. Am convocat o nouă reuniune a Birourilor permanente reunite pentru ziua de luni, la ora 12,00', a declarat, sâmbătă, la Blaj, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

'Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!'

Moţiunea de cenzură 'Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!', semnată de 122 de parlamentari, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, moţiunea de cenzură, care poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, se prezintă Birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult cinci zile de la data depunerii.

G Ad:

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după trei zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc. 

Marcel Ciolacu, către USR-PLUS: Mă, secăturilor, voi faceți un șantaj ordinar!

Marcel Ciolacu și-a ieșit din fire, duminică seara, și le-a transmis un mesaj celor din USR PLUS în plină criză guvernamentală.

”Cum crește PSD-ul în sondaje, cum apare asta cu PSD-iștii sunt securiști sau că suntem blat cu Iohannis. Păi de ce să fiu eu blat cu Iohannis, ce-mi poate da mie Iohannis? N-am dosare penale, n-am furat! De să fac blat cu Iohannis? A ieșit nu știu ce lider USR supărat că noi nu-i votăm moțiunea de cenzură să spună că Ciolacu trebuie să demonstreze că nu este blat cu Iohannis și să voteze. Mă, secăturilor, păi voi faceți un șantaj ordinar. S-au prins oamenii, v-au luat jucăria că ați pus labele pe justiție și acum sunteți supărați. Ce blat să am eu cu Iohannis? N-am vorbit cu Iohannis, nu am discutat cu el, o să cer la companiile de telefonie mobilă să pună desfășurătorul la dispoziție, nu știu.”, a spus Marcel Ciolacu, în emisiunea Subiectiv, la Antena 3.

PSD votează moțiunea celor de la USR PLUS și AUR

Marcel Ciolacu mai anunțat că va vota moțiunea de demitere a Guvernului Cîțu inițiată de USR PLUS și AUR.

"Dacă moţiunea USR-AUR va ajunge la vot în plen, PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în Guvern şi Ghinea să nenorocească PNRR-ul. Vom merge până la capăt, la anticipate. Dacă moțiunea alianței USR PLUS-AUR nu ajunge în plen, suntem dispuşi să discutăm, să semneze moţiunea noastră şi o depunem în 10 minute. Guvernul Cîţu e deja plecat. Indiferent de toată această mascaradă suportată de toţi românii, Guvernul Cîţu pleacă. PSD-ul va participa de BPR-ul de luni“, a precizat Marcel Ciolacu. (Citește continuarea aici).

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro