ZIUA Z la CCR cu coronavirusul. Zegrean: Aici este problema! E ceva ATIPIC!
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Curtea Constituțională a României (CCR) va dezbate pe 25 iunie 53 de excepții de neconstituționalitate ale unor legi, se arată pe site-ul oficial al Curții.

Dintre aceste excepții de neconstituționalitate, unele au fost ridicate de Avocatul Poporului, Renate Weber, și privesc starea de alertă, amenzile date în această perioadă și carantina instituționalizată a persoanelor reîntoarse din țările considerate cu risc epidemiologic.

Dispozițiile care vor fi dezbătute în cadrul ședinței de mâine sunt: „- art.4 alin.(3) si (4), art.65 lit.s), s), art.66 lit.a), b) si c) si art.67 alin.(2) lit.b) din Legea nr.55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

- art.25 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si ale art.8 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.11/2020 privind stocurile de urgenta medicala, precum si unele masuri aferente instituirii carantine”.

Punctul de vedere al fostului președinte CCR

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a oferit un pronostic pentru dezbaterea de mâine, explicând că se pune problema neconstituționalității articolelor care permit Parlamentului să modifice Hotărâri de Guvern.

Acolo o problemă este că Parlamentul poate să modifice hotărârile guvernului, fapt ce încalcă principiul separării puterilor în stat. Parlamentul nu poate să modifice hotărârile guvernului, este ceva atipic”, a explicat expertul juridic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel