Data actualizării:
Data publicării:

Ziua Sfinxului din Bucegi. Sute de temerari și-au riscat viețile pentru a se încărca energetic la piramida magică din vârful muntelui / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Sute de oameni au urcat, în plin viscol, la Sfinxul din Bucegi.

Sute de turiști au urcat și anul acesta la Sfinxul din Bucegi, pentru a se încărca energetic la pretinsa piramidă magică pe care razele soarelui o formează la apusul din seara zilei de 28 noiembrie.

„Sfinx-ul din Bucegi a fost si astăzi vizitat de sute de oameni. Se pare ca nici măcar viscolul nu a reușit să-i oprească chiar dacă pe o astfel de vreme și-au pus viața în pericol.

Trei turiști din București au fost la un pas sa-si piardă viata după ce s-au rătăcit pe Platoul Bucegi. Aceștia au fost găsiți în ultimul moment cu hipotermie și duși de urgență la Baza de Salvare Montană Baba Mare.

Mâine, în funcție de starea lor si de condițiile meteo, se va încerca coborârea lor de pe munte.“, a transmis Salvamont Bușteni.

„Am reușit să coborâm de la Sfinx. Întregi, Doamne Ajută, dar bate vântul foarte tare și este frig. Mai avem puțin și ajungem la mașină. Ninge ca în paradis”, a spus un internaut.

Sfinxul din Munții Bucegi este o formațiune geologică alcătuită din conglomerate, rezultată în urma dezagregării și eroziunii diferențiate, situat la 2.206 m altitudine, în județul Dâmbovița, pe teritoriul administrativ al comunei Moroeni. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean. Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel