Ziua Românilor de Pretutindeni. Gheorghe Cârciu: Cultura ne uneşte sufletele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Gheorghe Cârciu
Facebook Gheorghe Cârciu
Gheorghe Cârciu, secretar de stat în cadrul departamentului pentru românii de pretutindeni, a explicat ce s-a întâmplat în cea de-a doua zi a festivalului "Aici-Acolo", prilejuit de Ziua Românilor de Pretutindeni. 

"Cultura ne unește sufletele, îi aduce mai aproape de noi pe cei plecați și ne leagă destinele!

În cea de-a doua zi a Festivalului ”Aici-Acolo”, prilejuit de Ziua Românilor de Pretutindeni, participanții au făcut o incursiune în tradițiile populare românești la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, ca apoi să facă o săritură peste timp la inovatorul festival Romanian Design Week, de la Piața Amzei.

Am ajuns și în Centrul Vechi al Capitalei, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, unde am putut admira două expoziții de artă, “Dialog” și “Reflections #2”, cu lucrări ale unor mari artiști,

Nu mai puțin admirată a fost prezentarea de modă UNArte, unde atât creațiile, cât și modelele au captivat toate privirile.

Vă invit să vedeți fotografii de la toate evenimentele mai jos!", a scris Gheorghe Cârciu pe Facebook. 

Ziua Românilor de Pretutindeni. Gheorghe Cârciu: Simţim că suntem mai aproape, în mod simbolic, cu toţii din nou acasă

Gheorghe Cârciu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, a transmis un mesaj după prima zi a Festivalului "Aici-Acolo", organizat cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni. 

"În fața a sute de români ”de aici și de acolo”, mi-am exprimat speranța că aceste zile binecuvântate prin care celebrăm Ziua Românilor de Pretutindeni vor fi sărbătorite cu bucurie și cu inima plină de sentimentul identității românești.

În această perioadă, simțim că suntem mai aproape, că suntem, în mod simbolic, cu toții din nou acasă.

Așa a fost în prima zi a Festivalului: bucurie, sentimentul ”de acasă”, vorbe frumoase și suflete calde românești de pretutindeni", a scris Gheorghe Cârciu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel