Ziua Recoltei: Produse în cantităţi mici şi la prețuri mari
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Cea de-a VIII-a ediţie a 'Zilei Recoltei' este organizată de Primăria Râmnicu Vâlcea în zilele de 6-7 octombrie 2018.

Circa 50 de producători agricoli şi comercianţi de produse tradiţionale din Vâlcea şi din alte trei judeţe participă, începând de sâmbătă dimineaţa, la cea de-a VIII-a ediţie a 'Zilei Recoltei', organizată de Primăria Râmnicu Vâlcea, însă au produse în cantităţi mici, iar preţurile sunt mai mari ca în pieţe.

'Este un an bun pentru agricultori, în special la fructe. De aceea şi numărul mare de participanţi anul acesta. Au venit producători din tot judeţul, din Sibiu, din Olt şi din Braşov. Oferta este diversificată. În plus, vremea este frumoasă, aşa că ne aşteptăm ca numărul celor care vor ajunge în centrul oraşului zilele acestea să-şi facă aprovizionare pentru iarnă să fie mare. Sunt şi produse tradiţionale, anul acesta, pe lângă producători, fiind invitaţi să participe şi meşteri populari', a declarat primarul municipiului, Mircia Gutău.

Puține legume, multe fructe

Cele mai căutate standuri au fost cele cu legume, dar nici cele cu dulceaţă şi conserve gata făcute nu au fost ocolite. Preţurile la unele dintre roadele toamnei sunt însă mai mari decât s-ar fi aşteptat cumpărătorii. Producătorii prezenţi dau vina pe ploile din vară pentru preţurile mari pe care le-au stabilit la produsele lor şi spun că au avut multe pierderi la culturile de toamnă în urma inundaţiilor din iulie.

'S-au făcut puţine legume anul acesta pentru că au fost multe ploi care ne-au stricat recolta la multe culturi. Am mărit preţurile din cauza vremii, dar suntem mulţumiţi de vânzare. Avem mai puţine produse, dar sunt de bună calitate. Sperăm să îi convingem pe cumpărători să ia produse de la noi şi nu din supermarketuri pentru că la noi sunt de calitate', a spus o producătoare agricolă din zona Drăgăşani.

Ziua Recoltei de la Râmnicu Vâlcea se va încheia duminică după-amiază, după spectacolele pe care le vor susţine Fanfara Judeţeană Constantin Brâncoveanu şi Orchestra Rapsodia Vâlceană, care au fost invitate special pentru a anima centrul municipiului Râmnicu Vâlcea pe tot parcursul evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel