Ziua Naţională: Bucureştiul importă "Albastru de Voroneţ"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
'Albastru de Voroneţ', spectacol de Ziua Naţională, la Complexul Brâncovenesc.

Poezie cu specific, muzică cultă, muzică tradiţională, haine cu motive româneşti, personalităţi de prim rang vor fi prezente pe 1 decembrie, în Complexul Brâncovenesc, la spectacolul cultural-artistic 'Albastru de Voroneţ', informează un comunicat transmis luni Agerpres.

În cadrul evenimentului, organizat sub semnul unităţii, al frumosului şi al artei, vor urca pe scenă Rodica Mandache, Manuela Hărăbor, Marcel Pavel, Rona Hartner, Ozana Barabancea şi Grupul Acapella.

"Ei vor evoca, prin momente pline de duioşie dar şi de forţă, atât spiritul iubirii de neam şi patrie, cât şi de recunoştinţă faţă de strămoşii care au avut curajul să ridice fruntea şi să îşi reclame dreptul la unitate", se arată în comunicat.

Evenimentul va conţine, de asemenea, o prezentare de costume populare, o colecţie a creatoarei Liza Panait, al cărei motiv - 'Albastru de Voroneţ' - se regăseşte atât în cultura noastră, cât şi în creaţiile mai multor artişti plastici.

[citeste si]

"Şaizeci de costume tradiţionale, reinterpretate, prezentate pe muzica live a lui Adrian Naidin şi a band-ului său, vor purta publicul într-o suflare românească, de culoare şi vibraţie autentică", se precizează în comunicat. Potrivit organizatorilor, ospitalitatea specifică poporului nostru va fi şi ea prezentă la sfârşitul spectacolului, publicul fiind invitat la o selecţie de gustări.

Evenimentul este organizat, cu un an înainte de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, ca un preambul la seria de evenimente ce se vor desfăşura cu acest prilej, pe tot parcursul anului viitor, de Primăria Capitalei, Centrul Cultural 'Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului' şi Asociaţia Creative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel